Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lucian Onea va fi suspendat din funcţie, în urma deciziei de marţi a Secţiei pentru procurori, care a luat act de suspendare după ce fostul şef DNA Ploieşti a fost trimis în judecată de Secţia de anchetare a magistraţilor.

Secţia pentru procurori a luat act de suspendarea lui Lucian Onea din funcţia de procuror, fost şef al DNA Ploieşti, a anunţat la finalul şedinţei, ministrul Justiţiei, Ana Birchall.

Onea activează, în prezent, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Decizia vine după ce procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie i-au trimis în judecată, în data de 15 aprilie, pe Lucian Onea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, instigare în formă continuată la comiterea, fără vinovăţie, sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi Mircea Negulescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreaptă, instigare în formă continuată la comiterea fără vinovăţie sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Integral pe Gândul