Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul premier și în prezent președinte al ANCOM, Sorin Grindeanu, a plecat într-o delegație într-o destinație exotică cu celebra consilieră, Cătălina Miriță, fostă Miss Buzău. Deplasarea a avut drept scop oficial participarea la o Plenară de comunicații poștale.

Fostul prim-ministru reacționat. „Nu am nimic de ascuns. Biletele de întoarcere sunt diferite pentru că nu s-au găsit bilete pentru toți membrii delegației la toate cursele. Este o minciună că eu și consiliera mea, Cătălina Miriță, nu apărem în fotografiile de grup. A fost o întâlnire foarte importantă”, a declarat Grindeanu, citat de NAȚIONAL.

La câteva ore după apariția știrii, mass-media a publicat și o fotografie de grup din deplasare. O imagine din sistemul Intranet al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), unde Sorin Grindeanu și Cătălina Miriță apar că au efectuat deplasarea în 27-28 iunie 2019 în Insulele Azore. Deplasarea ar fi trebui să fie doar 27-28 iunie, dar acesta a plecat mai devreme cu o zi, potrivit ADEVĂRUL.

Ca președinte al ANCOM, funcție echivalată prin lege la nivel de ministru, Sorin Grindeanu și-a angajat 6 consilieri, fiecare câștigând un plafon minim de 2.000 de euro pe lună. Unul dintre ei este Cătălina Miriță, 24 de ani, o fostă Miss Buzău cu o carieră de succes în domeniul modellingului, afirmă LIBERTATEA. ANCOM a refuzat, până acum, să facă publice CV-urile consilierilor, iar, întrebat care sunt criteriile după care și-a angajat oamenii din cabinet, Sorin Grindeanu a răspuns: “Sunt criteriile mele, nu vreau să intru în amănunte“.

În altă ordine de idei, negocierile purtate luni între Viorica Dăncilă și Victor Ponta, pe de o parte, Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu pe de altă parte, și de Victor Ponta și Tăriceanu separat, au eșuat, cei trei lideri de partide rămânând fiecare pe poziția lui, fără să poată contura nici măcar ideea unui parteneriat pentru alegerile din noiembrie, anunță COTIDIANUL.

Victor Ponta l-a presat pe Tăriceanu să scoată ALDE de la guvernare, aceasta fiind condiția pusă pentru ca Pro România să îl susțină la alegeri: să iasă de la guvernare. ”Ce câștig eu dacă te susțin pe tine la alegeri?”, i-ar fi spus Ponta președintelui ALDE. Planul lui Ponta este să îl forțeze pe Tăriceanu să plece din Guvern, să provoace căderea Cabinetului Dăncilă și migrarea pesediștilor la Pro România, afirmă DIGI24.
 
Însă surse politice, citate de CURENTUL, au declarat că Victor Ponta i-a propus și Vioricăi Dăncilă o înțelegere: el nu va candida la prezidențiale din partea PRO-România și o va susține pe ea cu cele 7 procente intenție de vot, în schimb PSD o va nominaliza pe soția sa, Daciana Sârbu, pentru funcția de comisar european din partea României. Recent Dăncilă a declarat că dacă România va propune o femeie pentru această funcție, vom primi un portofoliu mai important. Totodată este de notorietate prietenia la cataramă dintre Daciana Sârbu și Corina Crețu fostul comisar european care și-ar folosi toată influența pentru ca soția lui Ponta să preia funcția de la Bruxelles.

O victorie tot a obținut și Victor Ponta, constată ROMÂNIA LIBERĂ. Deputatul de Dolj Florin Stancu a declarat luni că şi-a depus demisia din PSD pentru a se alătura partidului lui Victor Ponta, Pro România. Acesta îşi motivează decizia spunând că liderii PSD „nu au înţeles nimic” din votul de pe 26 mai de la europarlamentare şi că „democraţia nu mai caracterizează” formaţiunea condusă de Viorica Dăncilă. Ştiri pe aceeaşi temă Turism la partid. Doi deputaţi PSD care plecaseră din formaţiune s-au ... Deputatul şi-a anunţat demisia din PSD pe Facebook, acolo unde a subliniat că se alătură „singurului” partid „pro-european şi pro-cetăţeni” din România.

Cu cămătarii de campanie suflându-i în ceafă și cu PRO România interzisă la guvernare, deși a sărit cum-necum ”pârleazul” europarlamentarelor, NAȚIONAL susține că Victor Ponta are nevoie ca de aer de o ”legendare” a sinecurilor pe care ar urma să le primească pentru a-și mai ține creditorii politici în frâu. Iar după ce au dat sfoară în țară că se vor instala din nou la butoanele Ministerului de Interne, puținii ”pontiști” care mai supraviețuiesc pe la marginea sistemului acreditează acum varianta de lucru a preluării Ministerului Justiției!

Ceea ce, ținând cont că atâția alți ”greuceni” ai politicii sau mediului de afaceri nu și-au încheiat încă socotelile cu ”Republica procurorilor” sau cu instanțele de judecată, chiar că ar reprezenta un interes maxim…