Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Analiza contului de profit şi pierdere pentru cele mai mari 1.000 de companii active în România reflectă provocări majore: diminuarea marjei brute, scăderea profitului operaţional, reevaluarea negativă a activelor circulante şi deteriorarea competitivităţii, arată o analiză semnată de Iancu Guda.

Guda este preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari-Bancari din România (AAFBR) si lector IBR. Cele mai mari 1.000 de companii active în România joacă un rol esenţial în evoluţia din dinamica mediului de afaceri local. De asemenea, aceste companii au o vizibilitate mai mare asupra industriilor în care activează (prin poziţiile de lider de piaţă), sectoarelor de clienţi pe care le deservesc (datorită portofoliului extins de parteneri) şi maturităţii acestora (experienţa individuală a persoanelor decidende cuplată cu know-how-ul organizaţiei), având în vedere că vârstă medie a celor mai mari 1.000 de companii active în România este de 19 ani (comparativ cu durata medie de viaţă a unei firme în România de doar 10 ani).

Integral pe Gândul