Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mihai Betelie, general manager, agenţia de proprietate industrială ROMPATENT DESIGN, realizează, pentru Monitorul Justiţiei, o analiză privind mărcile ce-l au drept numitor comun pe Arsenie Boca. „Mărcile europene frauduloase „Boca Părintele” şi „Arsenie” pot fi anulate doar de Tribunalul Uniunii Europene de la Luxemburg”, spune Mihai Betelie.

Redăm, mai jos, analiza semnată de managerul ROMPATENT DESIGN:

Mi-au atras atenţia anul trecut câteva articole apărute în presă, în sensul că s-a înregistrat marca “ARSENIE BOCA” şi că titularul acelei mărci a demarat diverse acţiuni în justiţie prevalându-se de dreptul de marca, cerând în principal că Biserica Ortodoxă Română să nu mai comercializeze obiecte cu menţiunea “Părintele Arsenie Boca”.

Deşi coordonez activitatea unei agenţîi de proprietate industrială, recunosc că nu am dat prea mare atenţie la acea vreme subiectului, fiind convins că marca „ARSENIE BOCA” nu poate fi înregistrată şi că ştirile apărute în presă sunt inexacte.

Acum câteva zile a apărut din nou în presă ştirea că Tribunalul Bucureşti a respins în fond acţiunea în anularea mărcii „ARSENIE BOCA” şi că Biserica Ortodoxă n-ar mai putea comercializa produse cu menţiunea „Arsenie Boca”.

Integral pe Mediafax