Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Eugen Teodorovici, se gândește la măsuri care să-i determine pe studenți să nu mai părăsească România după terminarea facultății. Ministrul finanțelor ar vrea ca tinerii să întoarcă beneficiile de care au avut parte pe perioada studiilor, de la statul român, și vrea „o discuție transparentă” pe acest subiect.
Eugen Teodorovici crede să studenții ar trebui întrebaţi dacă nu ar fi corect ca după terminarea facultăţii să rămână să lucreze un număr de ani în România, a spus ministrul finanțelor la Antena 3, potrivit Agerpres. „Săptămâna aceasta o să fie o discuţie. Eu am propus să fie o discuţie transparentă, ca oamenii să vadă exact ce se discută. (…) De ce nu întrebăm şi discutăm cu studenţii: continuăm să sprijinim această zonă, dar, după terminarea facultăţii nu cumva ar fi corect din toate punctele de vedere ca studenţii un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultăţii? Nicăieri în Europa nu este o astfel de formă. Nu. Statul român investeşte foarte mult în studenţi, dar după aceea marea lor parte se duc… (să muncească în afara ţării n.r.)” a spus Teodorovici.

Integral pe Libertatea