Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Eugen Teodorovici, se gândește la măsuri care să-i determine pe studenți să nu mai părăsească România după terminarea facultății. Ministrul finanțelor ar vrea ca tinerii să întoarcă beneficiile de care au avut parte pe perioada studiilor, de la statul român, și vrea „o discuție transparentă” pe acest subiect.
Eugen Teodorovici crede să studenții ar trebui întrebaţi dacă nu ar fi corect ca după terminarea facultăţii să rămână să lucreze un număr de ani în România, a spus ministrul finanțelor la Antena 3, potrivit Agerpres. „Săptămâna aceasta o să fie o discuţie. Eu am propus să fie o discuţie transparentă, ca oamenii să vadă exact ce se discută. (…) De ce nu întrebăm şi discutăm cu studenţii: continuăm să sprijinim această zonă, dar, după terminarea facultăţii nu cumva ar fi corect din toate punctele de vedere ca studenţii un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultăţii? Nicăieri în Europa nu este o astfel de formă. Nu. Statul român investeşte foarte mult în studenţi, dar după aceea marea lor parte se duc… (să muncească în afara ţării n.r.)” a spus Teodorovici.

Integral pe LibertateaComentarii

Geo Să rămînă să muncească în Romănia, futu-i în cur de studenți !....Dar de unde să mai strîngem atîtea taxe și impozite să fie plătite Pensiile Speciale și Salariile Nesimțite atîtor politruci profitori, oligarhie funcționărești și magistraților...și la mulți dintre ei și cumulate....și toți au odrasle împopoțonate ce vor salarii bine plătite de la stat și să-și faca concediile în Canare și Maldive...sau în Carraibe ca beizadeaua lui Dăncilă...de unde atîția bani la buget ?!....

23 iulie 2019 10:51

noi In SUA si Vestul Europei, si in Canada, studentii se indatoreaza pe viata - platindu-si studiile, cu imprumuturi acordate de Banci si Stat. Pt care motiv, noi, romanii, sa suportam din banii publici, pe toti drogatii care-si zic studenti, si care pretend cu nesimtire gratuitati - fara ca drogatii sa restituie vreun ban. Cel mai bun Ministru de Finante, este dl. Teodorovici, cu propunerea de taiere a gratuitatii studiilor pt drogatii de "studenti" !

23 iulie 2019 6:58

bijbok Lasa-i bre sa se duca! Cui trebuie aceste genii pustii! Puneti-i sa plateasca cursurile si BYE BYE!

22 iulie 2019 15:54

Marius PCR, FSN, PDSR și acum PSD,aceiași Mărie dar cu altă pălărie. Libertatea de mișcare inclusiv cea socio-profesionala este garantata de UE așa că puneți pofta in cui bai comunistule. Ce ați mai sclavii voi pe toată lumea tai dracu de nenorociți.huuoooooo

22 iulie 2019 15:31

Boul asta a mai avut o prostie din asta in cap! Cand voia sa oblige pe cei din diaspora sa schimbe statul de resedinta dupa 5 ani de zile...A luat flit de la UE de nu s-a vazut.

22 iulie 2019 12:30

Mai, nenorocitilor! Numai cu prostii din astea veniti?! Demonstrati ca in tara asta se poate trai normal, ca valorile si pregatirea conteaza si sunt respectate, nu mai promovati prostia, nepotismul si hotia si atunci nu mia trebuie sa obligati pe nimeni sa ramana in tara. Adica voi vreti sa legiferati munca fortata (nu ca munca in sine, ci ca loc si conditii de munca). ia mai aruncati o privire in Constitutia aia de o trambitati atata, sa vedeti ce spune despre munca fortata. Unde mai pui ca prostia asta se bate cap in cap cu pincipiul comunitar al libertatii de circulatie a persoanelor (impicit a fortei de munca).

22 iulie 2019 12:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.