Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Startul pentru campania electorală prezidențială fragmentează scena politică românească, într-un mod cum nu s-a mai întâmplat vreodată. Klaus Iohannis, susținut de PNL, are, începând de ieri, un rival chiar din tabăra USR-PLUS, respectiv a celor pe care i-a cocoțat, în 2015, la guvernare și cu care împarte, practic, același electorat. Pe partea stângă, PSD, care a decis deja că va merge în alegeri cu un candidat propriu, se confruntă cu bătălii interne între Viorica Dăncilă și Gabriela Firea. Care, amândouă, vânează funcția prezidențială. Probleme majore tind să apară și în interiorul Coaliției de Guvernare, întrucât ALDE a anunțat că va merge în aceste alegeri cu liderul său, Călin Popescu Tăriceanu.

Dan Barna, liderul USR, a devenit, oficial, candidatul Alianței 2020 USR-PLUS pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an, generându-i, astfel, lui Klaus cea mai mare bătaie de cap în planul său de a pune mâna pe un al doilea mandat la Palatul Cotroceni. Dacian Cioloș, considerat un fel de trimis al lui Emmanuel Macron pe pământ românesc, a renunțat la candidatură, decizâd să meargă în tandem cu Dan Barna și, în cazul în care liderul USR ar ajunge noul președinte al României, Cioloș ar deveni premier. Mai mult, Cioloș a ținut să adauge, odată cu anunțul referitor la prezidenţiabilul Barna, că USR și PLUS vor merge braț la braț atât în alegerile locale, cât și în cele parlamentare de anul viitor.

Integral pe Jurnalul Național