Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Frans Timmermans, prim vicepreşedinte al Comisiei Europene, a ridiculizat eforturile oficialilor britanici de a negocia ieşirea Marii Britanii din UE, afirmând despre aceştia ca nu aveau niciun plan şi "alergau ca nişte idioţi", informează publicaţia Politico.

Într-un interviu care urmează să fie difuzat joi după-amiază de BBC, oficialul european l-a menţionat în mod special pe David Davis, fost ministru pentru Brexit, pe care l-a criticat pentru faptul că acesta a venit rareori la Bruxelles pentru a participa la negocieri. Timmermans a declarat că, înainte de startul negocierilor, oficialii UE se aşteptau ca britanici, care aveau reputaţia unei administraţii civile foarte eficiente, să fie "excepţionali" în abordarea negocierilor pe tema Brexit.

"Apoi, prima dată când l-am văzut pe David Davis făcând declaraţii publice şi am văzut că nu vine (la Bruxelles), nu negociază, comportându-se grandoman în alte părţi, m-am gândit: «Dumnezeule, nu au niciun plan, nu au niciun plan!»", a adăugat oficialul UE. "Sincer, a fost chiar şocant, pentru că daunele dacă nu ai un plan - ştii, vedem - timpul se scurge şi nu ai un plan, eşti precum caporalul Jones «Nu vă panicaţi, nu vă panicaţi» alergând ca nişte idioţi", a afirmat Timmermans.

Integral pe Gândul