Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dacă există acum o îngrijorare profundă pentru experţii militari americani, cu siguranţă priveşte perspectiva neaşteptat de rapidei dezvoltări a unei reţele S-400 care s-ar putea întinde iniţial pe segmentul Turcia-India-China. Dar şi mult mai departe.

Este o reţea a ţărilor care au cumpărat deja şi au amplasat instalaţii S-400 sau au semnat contracte. Sau sunt în faza negocierii de pre-contracte. La ora asta, pe lângă China şi Turcia în care deja există instalaţiile respective, avem anunţul făcut în urmă cu câteva zile de către de Sripad Naik, ministru de stat şi ministru al apărării care, în faţa Parlamentului, a confirmat faptul că primele instalaţii de S-400 vor ajunge cel mai târziu în aprilie 2023. Asta după ce a precizat că ruşii au fost de acord cu un nou mod de plată, reamintind de ceea ce, odată, ziceau şi turcii că a fost cea mai importantă deschidere în negocieri. Plată în rate ca în cazul Turciei? Vom vedea.

Integral pe Adevărul