Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autorităţile din Bruxelles vor să reducă viteză autorizată la doar 30km/h până în 2021, o măsură care are că scop încurajarea mersului pe jos sau cu bicicletă, pe fondul îngrijorărilor legate de schimbările climatice, ne spune AFP.

Ideea nu este revoluţionară. În Berlin sau Madrid, 80% din reţeaua de transport se află deja în "zona 30". Şi acesta va fi şi cazul până la sfârşitul lunii octombrie în Lille (nordul Franţei), un oraş mare care doreşte să fie "mai respirabil", cu mai puţine maşini.

La Bruxelles, guvernul regional format în această săptămână (dominat de socialişti şi ecologişti) are la dispoziţie 18 luni pentru a "generaliza" această limitare la 30 km/h, care acoperă deja 55% din teritoriu, în zone rezidenţiale, comerciale sau în apropierea şcolilor.

La 1 ianuarie 2021, a afirmat guvernul regional, limitele de 50 km/h şi de 70 km/h vor deveni excepţia rezervată pentru bulevardele mari sau centura din jurul centrului oraşului cu vechile sale tuneluri.

Chiar şi cu acest termen, măsura este considerată "ambiţioasă" de specialişti, deoarece este necesară instalarea limitatoarelor de viteză şi instituirea de controale de viteză fără de care "se discreditează întregul sistem".

Integral pe România LiberăComentarii

Florin Bilei Bine, dar atunci si noi le-am putea reduce "Autorităţilor" din Bruxelles AMPRENTA CARBON (la 0,0000000, prin sectionarea traheii din dotare în vecinatatea "V" a epiglotei, n.m.) si atunci ne scoatem, nu?!

20 iulie 2019 1:19

plecat partea interesanta este ca de fapt poluarea va creste. Nu stiu de unde au ideile astea comunistii din Bruxells. Daca vor sa reduca poluarea, sa faca benzina 2 euro si atunci lumea va gasi alternative inclusiv masini electrice, biciclete etc.

20 iulie 2019 0:43

v Cred ca ar fi bine sa se stabileasca deplasarea cu calul, caruta sau pe jos. Era sa uit de trasuri. Se pare ca cei despre care se face vorbire au autostrazi pe care circula si un sistem de transport functional, care poate inlocui transportul auto personal.

19 iulie 2019 23:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.