Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deputatul PSD Florin Iordache a depus, vineri, la Senat, un proiect de modificare a legii referendumului care prevede că întrebările sunt verificate de Curtea Constituțională, care trebuie să decidă dacă acestea respectă limitele revizuirii, inclusiv cele referitoare la suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

Astfel, proiectul de modificare a Legii 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului introduce un alineat care prevede că președintele României solicită CCR să verifice constituționalitatea întrebărilor de la scrutin, înaintea consultării Parlamentului.

"Înainte de trimiterea spre consultare Parlamentului, Președintele României solicită Curții Constituționale să constate faptul că întrebările referendumului se încadrează în limitele revizuirii prevăzute de art. 152 alin. (2) coroborat cu art. 1 alin. (3) și art. 16 din Constituție", potrivit actului normativ.

Integral pe Hotnews