Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deputatul PSD Florin Iordache a depus, vineri, la Senat, un proiect de modificare a legii referendumului care prevede că întrebările sunt verificate de Curtea Constituțională, care trebuie să decidă dacă acestea respectă limitele revizuirii, inclusiv cele referitoare la suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

Astfel, proiectul de modificare a Legii 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului introduce un alineat care prevede că președintele României solicită CCR să verifice constituționalitatea întrebărilor de la scrutin, înaintea consultării Parlamentului.

"Înainte de trimiterea spre consultare Parlamentului, Președintele României solicită Curții Constituționale să constate faptul că întrebările referendumului se încadrează în limitele revizuirii prevăzute de art. 152 alin. (2) coroborat cu art. 1 alin. (3) și art. 16 din Constituție", potrivit actului normativ.

Integral pe HotnewsComentarii

Muie Ciordache Cand sa schimbă guvernarea acest gunoi de analfabet Ciodache trebuie aresta imediat pt rau care la facut pt justitia Romana ,,bine a facut doar pt hoti si infractori,,si averea confiscată si pensia specială lasat in cursul gol.

19 iulie 2019 19:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.