Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatorul PSD Liviu Pop a depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea şi completarea articolului 101 din Legea nr. 227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal. Conform proiectului, se aplică un impozit de 10% pe pensiile lunare de până în 10.000 de lei.
„Impozitul se calculează prin aplicarea cotei de impunere de 10% asupra venitului impozabil de până la 10.000 lei lunar din pensii”, arată actul normativ.
Textul legsilativ în vigoare arată că „impozitul se calculează prin aplicarea cotei de impunere de 16% asupra venitului impozabil lunar din pensii”.
De asemenea, „pentru venitul impozabil de peste 10.000 lei lunar din pensii se aplică o cotă de impunere de 90%”.

Integral pe CotidianulComentarii

ion Foarte bine! Pentru a nu fi contestatii ar trebui impozitata cu 80; 90% diferenta dintre pensia de lux si pensia care se cuvine datorita contributiei. Ar fi cel mai corect dar la unii le vor ramane pensii foarte mici. Si asa aceasta diferenta este luata gratis de la bugetul de stat ,deci ar putea sa nu se acorde deloc. Asa ca propunerea guvernului este foarte indestulatoare desi nu este cea mai corecta.Trebuie sa fie multumiti cei cu pensii speciale. RTrebuie sa recunoasca fiecare ca pensiile de peste 100 milioane sant foarte mari. Nu exista niciun motiv pentru a se pretinde pensii mai mari de 100 milioane atata timp cat pensia medie este de 1000 lei adica 10 milioane.

19 iulie 2019 16:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.