Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Desemnarea Christinei Lagarde la conducerea Băncii Central Europene a deschis problema succesiunii pentru funcția de Director General al Fondului Monetar Internațional. Potrivit publicațiilor specializate în economie, la reuniunea G7 a miniștrilor de finanțe au fost avansate propunerile europene pentru acest post.Sunt patru candidați cu șanse mari pentru a prelua postul vacantat de la 12 septembrie. Nadia Calvido (Spania),Jeroen Dijssslbloem (Olanda),Mario Centeno (Portugalia) și Olli Rehn (Finlanda) ar fi cei mai bine plasați pentru candidatura le conducerea FMI.

Cutuma este ca posturile de la conducera Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional să fie ocupate de un american și un european. Prin numirea lui David Malpass, apropiat de președintele Donald Trump, postul de la FMI revine unui reprezentant al Europei.

Integral pe Jurnalul Național