Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin au declarat că asistenta care a ţipat la pacienta de 16 ani, care acuza dureri, va fi cercetată disciplinar.

Asistenta a fost înregistrată în timp ce se răstea la adolescentă și la mama acesteia. Fata plângea de durere, iar mama a cerut o intervenție imediată.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a declarat că în acest caz s-a declanşat o anchetă.

Potrivit acestuia, fata de 16 ani a venit miercuri la Unitatea de Primiri Urgenţe acuzând dureri abdominale. Medicii au bănuit că ar avea apendicită, dar suspiciunea nu s-a confirmat, potrivit sursei citate.

Noaptea, în jurul orei 2.00, fetei i s-a făcut rău şi a acuzat dureri mari.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a spus că asistenta îi administrase un calmant şi nu mai putea să îi dea altul.

Potrivit acestuia, asistenta va da explicaţii pentru comportamentul ei în faţa conducerii spitalului şi a Colegiului Medicilor.

Imaginile au fost văzute şi de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a spus că acest eveniment trebuie cercetat.

„Cu atât mai mult mă bucur că am luat decizia implementării pacientului misteriors care nu este trimis în spital doar pentru a verifica dacă se ia șpagă, așa cum s-a spus, ci pentru a verifica modul de comportament al personalului medical, respectiv a protocolului, a regulilor, tot ceea ce ține de un act medical de calitate.

Integral pe Digi24