Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Decizie incredibilă a CCR după referendumul lui Iohannis! Magistrații Curții Constituționale au decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, prin urmare… Constituția nu se poate modifica. Una din întrebările de la referendumul din 26 mai era: „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”.

CCR a respins inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD-ALDE de revizuire a Constituției, anunță NAȚIONAL. Magistrații au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, prevederi în inițiativele legislative depuse, depășește limitele de revizuire a Constituției. Judecătorii Curții Constituționale au avut, joi, în dezbatere proiectele legislative de modificare a Constituției României și au declarat că prevederile privind interzicerea amnistiei și grațierii persoanelor care au comis fapte de corupție încalcă limitele de revizuire a Legii fundamentale.

„Aprecierea oportunităţii măsurilor de amnistie şi graţiere colectivă ori graţiere individuală revine Parlamentului, respectiv Preşedintelui României şi nu poate fi impusă o interdicţie generală a acestora în privinţa anumitor infracţiuni.”, se precizează în comunicatul de presă al CCR, citat de DIGI24. Cât despre posibilitatea ca Parlamentul să legifereze interzicerea amnistiei şi graţierii, unul dintre magistrații constituționali suţine că o astfel de lege ar fi neconstituţională.

CAPITAL precizează că decizia CCR a fost luată cu unanimitate, fiind 8 voturi în acest sens. Practic,  Curtea Constituțională a făcut “zob”, proiectele inițiate atât de către Coaliția PSD-ALDE, cât și de Opoziție, reprezentată de PNL și USR, care vizează revizuirea Constituției pentru a pune în acord Legea Fundamentală cu rezultatele Referendumului organizat de Klaus Iohannis în data de 26 mai.

Toți judecătorii, inclusiv cei numiți la Curtea Constituțională de Klaus Iohannis – Livia Stanciu și Simina Tănăsescu – au constatat, în bloc, că o astfel de interdicție nu poate face obiectul revizuirii Constituției, deoarece încalcă limitele acesteia, precizează JURNALUL NAȚIONAL.

Președintele PNL-Ludovic Orban a declarat că decizia CCR este surprinzătoare și poate fi interpretată de cei obișnuiți să comită fapte de corupție drept un cadou nesperat. Președintele PNL a precizat că în prezent Constituția nu prevede dreptul fundamental de a fi grațiat sau amnistiat, anunță COTIDIANUL. Și Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan cataloghează drept „ciudată” decizia CCR prin care a respins inițiativele legislative ale Opoziției și PSD-ALDE de revizuire a Constituției, precizând că pare să fie o hotărâre în favoarea infractorilor.

Președintele USR Dan Barna a afirmat că magistrații CCR au dovedit prin decizia de a respinse proiectele PNL-USR și PSD-ALDE de revizuire a Constituției, că sunt „vârful de lance al penalilor din politica românească”. Liderul USR a mai spus că decizia CCR ignoră votul a peste 6,4 milioane de români la referendumul din 26 mai.

Pe de altă parte, remarcă ROMÂNIA LIBERĂ, fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, în contextul deciziei Curţii Constituţionale privind iniţiativele de revizuire a Constituţiei, că actualul şef al statului i-a păcălit pe români, "cu sau fără voia sa". „Eu în timpul dezbaterilor am atenţionat că ambele întrebări au elemente de neconstituţionalitate. (...) nu poţi să introduci pentru categorie interdicţie de graţiere şi amnistie, deci pentru cei condamnaţi pentru corupţie, iar pentru violatori, pentru pedofili să spui ei pot fi graţiaţi, că ăsta-i rezultatul.

Deci cred că Curtea Constituţională a luat o decizie care nu putea fi alta. Sunt alte mijloace de luptă împotriva corupţiei, nu încălcarea Constituţiei. Nu poţi să faci combaterea fărădelegii cu încălcarea legii", a declarat Traian Băsescu.

EVENIMENTUL ZILEI susține că după decizia CCR, prima tentație este să spui că această decizie reprezintă un dezastru pentru Cotroceni. Există însă și o altă perspectivă: Klaus Iohannis a ieșit întărit din această confruntare. Electoratul fidel președintelui și luptei anticorupție va spune că Mafia este mai puternică decât voința Poporului. Reprezentantul ei, Klaus Iohannis a încercat să transpună voința poporului în lege, iar sistemul “ticăloșit” s-a opus!


Comentarii

Amchel Meyer Dupa cum vedeti in poza, Iohannis indica cu mana dreapta semnul satanic al masoneriei internationale. Este semnul prin care transmite supunere totala catre familia Rothschild, cea mai bogata dintre bancheri.

22 iulie 2019 9:58

Angela Asa cum afirma si Alina Mungiu Pipiddi - USR+PLUS& sponsorii, merg pe ideea impunerii vointei Poporului inaintea Constitutiei si CCR... Am mai avut tribunale ale Poporului care au stabilit "legionarii" si "dusmanii Poporului" in '45... Hotarari care din pacate nu au fost abrogate de celebra Lege care cica a "condamnat comunismul" si de care "hotarari" se folosesc acum dobitoci gen "Alexandru Florian&Co - un bugetar de lux al Romaniei- care acum vrea sa desfiinteze Muzeul Antipa pentru un Muzeu al evreilor in Romania...... Unde ne indreptam cu logoreea asta "anti-coruptie", propagata de corupti in fapt???

21 iulie 2019 17:34

Georgeta CCR-ul n-a spus decît că Grațierea și Amnistia pe caz de corupție nu se poate scrie in Constituție, probabil că face dizcriminare....dar nici nu se pot da OUG-uri pe acest subiect....Totul ce se poate este să se facă o Lege în Parlament....Bineînțeles că acum nu se vrea cu majoritatea PSD+ALDE-istă, care din contră, n-a făcut altceva decît să legifereze pentru încurajarea corupției....Dar poporul romăn este răbdător !....Mai poate aștepta un an și ne vom refula frustrarea și ura anti-PSD-istă la cele trei rînduri de alegeri viitoare cînd le vom da cu ^Votul la gioale^....PSD+ALDE-iștilor, din 2020 ve-ți plînge pe la ușile Primăriilor și pe la gardurile Parlamentului....iar Baronimea PSD-istă nu va mai fi la ^tortul^ Consiliilor Județene....Și Nepotismul PSD-ist Multilateral Dezvoltat va trebui să-și caute joburi în privat....

19 iulie 2019 11:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.