Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Este tot mai limpede că finala competiției electorale pentru prezidențiale îi va avea ca protagoniști pe Barna și Iohannis. PSD nu mai intră în discuție, neavând niciun om pregătit care să ajungă până acolo. Pregătit nu în sensul de a fi o capacitate, ci identificat și instruit din timp. Degeaba se laudă social-democrații că oricine din partid ar face față competiției, în realitate nu există niciunul.

Bătălia internă pentru desemnare, cu suita de interese meschine din spate,  este cu mult mai mare și mai importantă decât soarta României, de of-ul căreia, altminteri, plâng de mama focului. Ceea ce PSD face acum este doar figurație în cel mai prost film de pe piață, consideră NAȚIONAL. În pofida siguranței pe care o afișează, Viorica Dăncilă știe că nu are șanse să intre în turul al doilea. Pur și simplu nu are suficienți susținători. Și, din câte se aude, nu ea va fi candidatul PSD.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a afirmat că a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu şi că este important să existe un candidat unic la prezidențiale, deoarece acest lucru maximizează șansele de câștigare a alegerilor. Călin Popescu Tăriceanu, amintește DIGI24, anunțase deja că, în cazul în care nu va fi decis un candidat comun pentru prezidențiale al PSD-ALDE, atunci partidul pe care îl conduce va căuta o altă formul de alianță, posibil cu Pro România. El a mai spus, întrebat dacă prezidențiabilul ar putea rupe coaliția, că are respect pentru partenerii de guvernare, însă dincolo de orgolii ar trebui ca PSD-ALDE să aibă realism și pragmatism politic.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a recunoscut joi, într-un interviu, că dorește să candideze la Președinția României, din partea PSD sau ca independent, anunță GÂNDUL. Întrebată ce va face în cazul în care Viorica Dăncilă va fi validată de partid drept candidat oficial al PSD, Firea a spus: ”Analizăm”. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a mai spus că ar candida la alegerile prezidențiale dacă ar fi considerată o soluție optimă de către colegii din PSD, de către partenerul de coaliție ALDE, condus de Tăriceanu, dar și de către foștii colegi de la Pro România.

Potrivit sondajului intern comandat de PSD, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Mihai Fifor au obţinut procente cât marja de eroare (3%). Eugen Teodorovici abia a atins 5%, în timp ce Viorica Dăncilă se situează între 9-11%, susţin surse din conducerea PSD pentru ADEVĂRUL. Gabriela Firea a fost măsurată doar la capitolul încredere, nu ca prezidenţiabil, însă va fi marele contracandidat pentru Dăncilă.

„Practic, bătălia pentru prezidenţiabil se va da între premierul Dăncilă, susţinut de cei care au votat-o la Congres, şi primarul Firea, susţinut de tabăra condusă de Paul Stănescu, care a stat deoparte la Congres. Nu întâmplător, şi Dăncilă, şi Firea au anunţat în aceeaşi zi că sunt dispuse să candideze la prezidentiale”, susţine unul dintre vicepreşedinţii PSD pentru ADEVĂRUL. Surpriza sondajului e însă că prezidenţiabilul PSD, oricare ar fi el, nu prinde turul doi.

Ca toate moldovencele, Gabi Firea este flămîndă de putere și de glorie, susține COTIDIANUL. Bani nu-i mai trebuie. Ea și Pandele și cu sprijinul lui Gabi Oprea și cu pământurile și oile lui Becali pot deschide două bănci în Pipera. Dar putere, nu au. Or puterea este mai dulce ca mierea. Bani are tot prostul. Dar să conduci România este cu totul altceva.

Vestea face înconjurul cartierelor și va ajunge curînd și la Onești! Primărița de București s-a externat și a revenit în bătălia pentru putere. Asta înseamnă că operația a reușit și atentatul cu sîrmă a eșuat. Vom avea o familie de candidati. Gabi Firea – viitor președinte și Pandele, vice-candidat sau fost prinț consort. Sau fost prim Domn al doamnei.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Cine ar trebui să fie candidatul PSD la prezidențiale? Viorica Dăncilă, Gabriela Firea sau altcineva?