Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Date personale a milioane de cetăţeni bulgari au fost furate într-un atac cibernetic asupra Agenţiei de taxe şi impozite naționale. Presa internațională vine, de asemenea, cu informații noi despre caz.

Dacă miercuri autorităţile bulgare nu precizau specificul exact al datelor sustrase, folosind doar expresia „informaţii confidenţiale de importanţă critică” în urma cyber-atacului asupra țării din sudul României, la ora actuală se știe că „datele personale și financiare a milioane de plătitori de taxe” au fost furate. The Guardian detaliază că atacul informatic a compromis dosare cu privire la venituri, taxe, asigurări de sănătate și împrumuturi ale milioane de oameni.

De asemenea, tânărul de 20 de ani suspectat inițial a fost arestat între timp de polițiștii bulgari. Procurorii bulgari anunță că tâlharul cibernetic va mai fi reținut pentru trei zile și că riscă opt ani de închisoare. Mass-media tracică a identificat suspectul, numit Kristian Boykov. George Yankov, senior manager la Biroul Bulgar al companiei americane de Cybersecurity „TAD GROUP” a afirmat că Boykov a fost un angajat al firmei și a confirmat arestul acestuia.

Integral pe Naţional