Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Viorica Dăncilă a fost umilită la scenă deschisă. Acesteia i s-a reproșat, de față cu toată Europa, activitatea dezastruoasă a Guvernului pe care îl conduce. Și este război total între Viorica Dăncilă și Carmen Dan. Fostul ministru de Interne insistă și susține că ea a demisionat, nu premierul i-a cerut demisia. Dăncilă susține exact contrariul și arată că ea i-a cerut să-și depună mandatul.

Dan și Dăncilă și o „dau” infantil, constată NAȚIONAL: Ba eu ți-am cerut-o! Ba eu mi-am dat-o! „Nu comentez în niciun fel declarațiile premierului Dăncilă, am întrebat doar dacă această decizie se bazează pe evaluarea efectuată în ministere. Nu mi-a cerut demisia. Mi-a spus că din cele 8 ministere care au fost evaluate, Carmen Dan trebuie să plece. Așa cum știți, am evitat mereu să discut teme politice pe scările MAI, nici de data aceasta nu voi face acest lucru”, a spus demisionara.

Foarte bine conectat în lumea fostului USL, analistul politic Stelian Tănase, citat de CURENTUL, susține că premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Carmen Dan pentru ceea ce s-a întâmplat în 10 august 2018, dar totul a fost negociat. Dăncilă i-a promis că în cazul în care pleacă fără prea mult scandal nu va fi dată pe mâna justiției. ”VV Dăncilă a poftit-o la cabinetul ei de dimineață pe Carmen Dan și i-a spus că o va demite în cursul zilei, dar ca ar fi mai bine sa demisioneze de bună voie. După o repriză de tăceri și lacrimi, Carmen Dan nu se astepta la așa ceva, a început negustoria, ca la piață.
 
Problema în chestie a fost soarta celei care a condus represaliile din 10 august 2018 la ordinele preaiubitului Liviu Dragnea, fac-totum in acea vreme la PSD. Pină la urmă cele „două mari doamne ale politicii românești” s-au înțeles. Dosarele ramin secretizate, iar fosta ministreasă nu va fi deferită justiției. A fost prima repriza jucată ca la sah de VV Dăncilă“. Stelian Tănase mai arată că aceasta este doar prima repriză din meciul jucat de Dăncilă, pentru că acum urmează partida cea mare împotriva Gabrielei Firea, pentru a deveni candidat la prezidențiale.

Carmen Dan și Viorica Dăncilă au încheiat contondent colaborarea în Guvern. Puțini știu însă că pe cele două le-a legat o prietenie stânsă, pe vremea când locuiau în Videle. Au fost chiar și vecine de bloc. DIGI24 susține că înainte de a ajunge la dispute politice, ministrul demisionar și premierul au fost foarte apropiate. Jurnaliștii Digi24 au mers la blocul în care Dăncilă a cumpărat un apartament în 1999. La distanță de o scară de bloc a locuit și Carmen Dan, din 2008. Relația dintre cele două este însă chiar mai veche. Deciziile de la București nu au rămas fără ecou în Videle.

Dar nici în Parlamentul European. Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, marţi, în Parlamentul European, bilanţul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a vorbit despre cele 90 de dosare finalizare, despre 2.500 de evenimente şi reuniuni organizate şi despre adoptarea a 84 de concluzii.  România a deţinut, în perioada 1 ianuarie – 1 iulie 2019, pentru prima dată, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, amintește ROMÂNIA LIBERĂ.

Discursul premierului român a fost urmat de o intervenţie a eurodeputatului britanic Jack Pugh, care a avut un discurs caraterizat de ADEVĂRUL  drept demn de remarcat: „Decât să celebrăm preşedinţia română, mai bine să o sărbătorim pe Simona Halep, simbol real al mândriei române. În contextul preşedinţiei române a Consiliului care s-a încheiat, vreau să o felicit în mod special pe Simona Halep pentru performanţa ei deosebită la Wimbledon în finala de sâmbătă, a fost o performanţă de autocontrol, putere şi precizie“.

Viorica Dăncilă a ajuns persona non-grata și în Parlamentul European. Aceasta a fost umilită pur și simplu la Strasbourg, afirmă CAPITAL. Copreşedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Philippe Lamberts, i-a transmis Vioricăi Dăncilă, că guvernul pe care îl conduce nu se ridică la înălțimea Europei și că România merită ceva mai bun.

„Sincer, spectacolul pe care ni-l dă guvernul dumneavoastră nu este la înălțimea Europei și nici la înălțimea României. România merită ceva mai bun”, i-a transmis Philippe Lamberts Vioricăi Dăncilă, în plenul Parlamentului European. El a adăugat, citat de COTIDIANUL, că guvernul român e „obsedat” de ideea că justiția trebuie controlată.

Și europarlamentarul grupului „Înnoim Europa” Dragoş Tudorache a declarat, în plenul PE, că Preşedinţia română a Consiliului UE a fost una a contrastelor, echipa tehnică obţinând încheierea a 90 dosare, însă eşalonul politic a fost mult prea preocupat de tema justiţiei, anunță GÂNDUL. „Prima Preşedinţie a României la Consiliul UE a fost una a contrastelor. La nivel tehnic au reuşit să încheiem 90 de dosare şi îi felicit pe oamenii care au obţinut aceste rezultate.

Nu acelaşi lucru poate fi spus şi despre eşalonul politic al Preşedinţiei. Cu regret spun că eşalonul politic a fost mult prea preocupat de temele justiţiei. România a dovedit că e mult mai mult decât politicienii care o reprezintă”, a afirmat Dragoş Tudorache, membru al PLUS, în Parlamentul European.