Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Miniştrii de Finanţe din grupul statelor puternic industrializate (G7) se vor reuni miercuri şi joi în apropierea Parisului, pe fondul tensiunilor franco-americane provocate de taxarea giganţilor din domeniul Internetului, dar şi pentru a vorbi despre proiectul de monedă virtuală Libra al Facebook, scrie Agerpres, citând AFP.

Oficial, obiectivul reuniunii de la Chantilly, la nord de Paris, organizată sub titlul "să facem capitalismul mai echitabil", este acela de a "deschide calea între cele mai puternice şapte economii ale plantei pentru reducerea inegalităţilor şi pentru o justiţie fiscală", a explicat o sursă diplomatică franceză. În culise, însă, această reuniune pregătitoare pentru summitul şefilor de stat din G7 care va avea loc la finele lunii august la Biarritz va oferi ocazia aliaţilor SUA de a discuta cu administraţia Donald Trump despre războiul comercial care ameninţă creşterea economiei mondiale şi despre taxarea giganţilor Internetului.

La o săptămână după ce Parlamentul francez a aprobat introducerea unei taxe care să vizeze marile companii din sectorul digital, decizie care a determinat SUA să declanşeze o anchetă asupra acestei taxe, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, va avea ocazia unei reuniuni tete-a-tete cu secretarul al Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin. Cu această ocazie oficialul francez va încerca să reamintească omologului său american că Franţa s-a angajat să anuleze taxa GAFA în cazul în care se va ajunge la un acord mondial cu privire la taxarea giganţilor Internetului în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

Integral pe Hotnews