Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sărac în calorii şi delicios în acelaşi timp, dovlecelul este legumă care ajută la scăderea în greutate şi menţinerea sănătăţii. Doar 300 de grame de dovlecei asigură aproape dublul necesarului zilnic de vitamina A, vitamina B9, fosfor şi potasiu.

Bogat în fibre, dovlecelul are proprietăţi diuretice şi se digeră foarte uşor. De aceea, dieta cu această legumă este tolerată de persoanele care au probleme digestive, cardiace sau renale. Nutriţioniştii recomandă sucul de dovlecei în tratarea constipaţiei şi a diareei.

Ajută la slăbit

În acelaşi timp, dovlecelul este ideal pentru curele de slăbit pentru că are calorii foarte puţine. Tocmai din această cauză poţi mânca porţii generoase fără să te îngraşi. Deoarece dispune de antioxidanţi poţi pierde kilograme fără a renunţa la nutrimentele esenţiale. Marele avantaj al preparării sale este că poate fi consumat crud, fiert, copt sau chiar sub formă de suc. Datorită conţinutului de 95% apă din pulpă, coaja sa reprezintă o sursă mai concentrată de nutrimente (fără coajă are mai puţină vitamina C şi potasiu, dar şi mai puţine fibre şi vitamina K).

Integral pe Jurnalul Național