Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rusia a criticat noua lege ucraineană care face limba ucraineană limba naţională de stat, în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU, dar ţările occidentale au profitat de această întâlnire pentru a denunţa anexarea Crimeei de Rusia, ne spune Reuters.

Principalele dispoziţii ale legii ucrainene adoptate în aprilie şi care extinde cotele limbii ucrainene în audiovizual au intrat în vigoare marţea aceasta.

"Discursul nostru nu este împotriva limbii ucrainene", pentru că fiecare stat are drept la limba sa naţională, însă "dorim să-i apărăm pe (etnicii) ruşi", a declarat ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia. "Lupta pentru identitatea naţională nu trebuie să încalce drepturile minorităţii rusofone", a insistat el.

Ucraina a respins criticile ruse, amintind că limba ucraineană a fost supusă unor numeroase restricţii pe vremea Uniunii Sovietice.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.