Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Netflix a retras o scenă explicită de suicid din primul sezon al seriei "13 Reasons Why", după ce mai mulți experți au avertizat asupra riscurilor de glorificare a sinuciderii în rândul spectatorilor cei mai fragili, scrie AFP.

Această serie populară lansată în urmă cu doi ani relatează povestea liceenei Hannah Baker, care s-a sinucis și a lăsat în urma sa 13 casete înregistrate, înaintea morții sale.

Bine primit, serialul, care vorbește despre hărțuirea în școli și automutilare, a fost însă foarte criticat de psihologi care și-au exprimat temerea că ar putea provoca noi sinucideri în rândul adolescenților care suferă de probleme de sănătate mentală.

Două studii publicate în mai au indicat că sinuciderile în rândurile adolescenților au cunoscut o creștere marcantă imediat după difuzarea "13 Reasons Why".

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.