Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Energiei a eliberat astăzi, 16 iulie 2019, companiei ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala București, autorizația pentru executarea unui studiu geotehnic onshore în localitatea Tuzla, județul Constanța, în vederea construirii de către compania americană a unei stații de măsurare a gazelor. Amplasamentul în care vor fi realizate forajele și măsurătorile este alcătuit din trei parcele cu o suprafață totală de peste 200.000 mp. Autorizația a fost emisă în urma solicitării ExxonMobil Exploration and Production Romania, iar lucrările pe care companie americană le va derula la Tuzla sunt evaluate la 2,1 milioane de lei, fără TVA.

Este o primă reacție a autorităților române după ce ieri, 15 iulie, au apărut informații că gigantul american dorește să părăsească investiția din Marea Neagră, acolo unde lucrează în tandem cu OMV Petrom. Americanii și partenerii său au găsit resurse de gaze în perimetrul Neptun Deep, cantitatea fiind de 42-84 miliarde de metri cubi, adică jumătate din resursa certă de gaze a României.

Integral pe Cotidianul