Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Dăncilă tremură în aceste momente pentru viitorul coaliţiei de guvernare. Liderii ALDE au adoptat o poziţie de forţă şi lansează ameninţări la adresa PSD.

PSD a decis luni, în şedinţa Comitetului Executiv, că va merge cu un candidat propriu la alegerile prezidenţiale şi nu-l va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu. În replică, liderii ALDE analizează serios opţiunea ieşirii de la guvernare în această toamnă, spun surse din partid. Astfel de discuţii au mai avut loc şi la începutul anului, dar s-a renunţat la idee. Scorul de la alegerile europarlamentare a demonstrat totuşi că prezenţa în Guvernul Dăncilă nu a fost de bun augur pentru ALDE. Liderii care îşi doresc ieşirea de la guvernare argumentează că doar prin desprinderea de PSD, ALDE poate obţine un scor mai bun la alegerile prezidenţiale şi la alegerile locale şi generale care vor avea loc în vara, respectiv iarna lui 2020.

Integral pe Capital