Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) solicită actualei coaliţii de guvernare oprirea tuturor demersurilor prin care se limitează drepturile studenţilor privind transportul gratuit cu trenul şi acordarea burselor.

"Gratuitatea la transportul feroviar intern acordată de statul român studenţilor înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă la instituţiile de învăţământ superior acreditate reprezintă una dintre facilităţile cu cel mai mare impact asupra calităţii vieţii studenţilor. În contextul dimensiunii sociale a educaţiei, această măsură constituie unul dintre mecanismele de implementare a unor politici publice ce vizează echitatea în învăţământul superior, care contribuie la creşterea numărului de studenţi din medii socio-economice defavorizate. În plus, prin această facilitate, se încurajează mobilitatea studenţilor, atât pentru schimburi de experienţă între centrele universitare, cât şi pentru a lua parte la diferite manifestări artistice, culturale, sportive sau ştiinţifice, desfăşurate în diverse oraşe ale ţării", arată Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Studenţii dau exemplul altor ţări europene, precum Luxemburg sau Slovacia, care au adoptat deja aceste măsuri de gratuitate ale transportului feroviar pentru studenţi.

Integral pe MediafaxComentarii

Întradevăr, o măsură cremenală a gubernului! Păi cum să le ia, domne, DREPTUL de a confisca calea ferată? Dreptul de a merge când pohtește ei, de joi până marți, la Vama Veche? De a asista la toate UNTOLD-urile garnisite cu bere și droguri? De a-și vedea când li se scoală gagicile sau gagiul din localitatea natală sau din celălat capăt al țării? Dar cel mai cremenal dintre toate este că le restrânge dreptul de a NU călca prin vreo nenorocită de bibliotecă și stângul de a înjura de dimineața până seara gubernul Dănciucăi. Să-i mai înjure și p-ăia din statul paralel, că, dacă nu-l priponeau pe Dracne, aveau acum dreptul și la 24 de călătorii gratuite cu avionul. Iar de-l mai îmjurau un pic, le dădea încă 24 și pentru piciorul stâng. Că d-aia urmează să muncească ei pe rupte, băieții și fătucile, prin putregaiul hoccidental...

16 iulie 2019 13:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.