Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cu un vot covârșitor, membrii Comitetului Executiv Național al PSD au decis, ieri, că partidul va avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Numele candidatului va fi făcut public în cadrul Congresului din data de 3 august. Astfel, PSD nu acceptă să susțină candidatura liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, însă cere sprijinul ALDE și al Pro România pentru candidatura propusă de socialdemocrați.

În urma acestui vot, se prefigurează un scenariu din care niciunul dintre cele trei partide, divizate prin candidați diferiți, nu va avea șanse să câștige lupta împotriva lui Klaus Iohannis, existând chiar întrebări serioase cu privire la accederea în turul al doilea. Astfel încât candidatul USR-PLUS, Dan Barna, ar avea cele mai mari șanse să se confrunte cu Iohannis în cursa finală pentru Palatul Cotroceni.

Integral pe Jurnalul Național