Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu există un proiect, privind taxa de solidaritate, deci pare mai degraba o idee vânturată ca să testeze opinia publică, decât un proiect pus în dezbatere, a declarat Gabriel Biriș, specialist în fiscalitate, într-o postare pe Facebook.

"Taxa de solidaritate"? Nu mai bine ii ziceti impozit? Si de ce să supra-impozitați pensiile speciale (pe care tot domniile voastre le-ați dat și mai apoi le-ați tot mărit)? Considerați cumva că sunt imoral de mari și trebuie ajustate prin impozitare? Sau că dăuneaza sănătății (nației), precum alcoolul și tutunul? Eu cred ca este totusi vorba de praf în ochi, că doar se apropie urmatoarea rundă de alegeri... De ce cred asta?", a spus Biriș.

În primul rând, spune el, pragul este urias (10.000 lei), chiar și pentru pensii speciale, deci numărul celor care își vor vedea pensiile ajustate este infim.

"Deci, chiar și dacă o fac, va fi doar pentru a putea spune că au ascultat "vocea poporului". În al doilea rând, nu există un proiect, deci pare mai degrabă o idee vânturată ca să testeze opinia publică, decât un proiect pus în dezbatere. Nici cota nu e clară. Mă înșeală memoria sau și în recent aprobatul (prin OUG) cod administrativ sunt niste pensii speciale? ", conchide specialistul în fiscalitate.

Integral pe Hotnews