Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Chestorul Marius Voicu, fost adjunct al șefului Poliției Române și fost director general al Poliției Capitalei, a fost scos la pensie, printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis.

Decretul 568 / 2019, publicat în Monitorul Oficial la data de 12 iulie, precizează că “având în vedere propunerea ministrului Afacerilor Interne (...), domnului chestor de poliție Voicu Mihai – Marius îi încetează raporturile de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne”.

Marius Voicu a fost împuternicit ca adjunct al șefului IGPR în perioada septembrie 2017 - martie 2018, fiind eliberat din această funcție după ce a fost cercetat disciplinar în scandalul agentului pedofil, Eugen Stan, scandal care a zguduit Ministerul de Interne. Imediat după aceea, Marius Voicu a fost trecut pe o funcție (teoretic) inferioară, aceea de șef al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), unde a rămas până în decembrie 2018, când a fost “pus la dispoziție”.

“Chestorul de poliţie Voicu Mihai Marius, director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost eliberat din funcţie şi pus la dispoziţia DGPMB pe o perioadă de 6 luni”, anunța, în decembrie 2018, conducerea Poliției Române.

Trecerea pe “linie moartă” a chestorului Marius Voicu s-a produs după ce, în februarie 2018, numele acestuia a apărut printre ale celor 18 poliţişti, dintre care zece cu funcții de conducere, cercetaţi în scandalul agentului pedofil Eugen Stan, fost angajat la Brigada Rutieră a Capitalei.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.