Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Păturile din aerogel ajută la imitarea efectului de seră de pe Terra și poate contribui la crearea unor regiuni fertile, scrie The Guardian.

Mediul ostil de pe Marte a ridicat mereu obstacole pentru oamenii de știință, însă ei cred că au descoperit o soluție la această problemă, care presupune utilizarea unor pături de material care poate transforma suprafața rece și aridă în zone care pot susține activitatea agricolă.

Păturile din aerogel produc un efect asemănător cu cel de seră, prin care energia solară este captată pe pământ de CO2 și de alte gaze. Poziționate în locațiile potrivite, acestea ar putea topi destul din gheața subterană astfel încât plantele să poată fi ținute în viață.

Robin Wordsworth, care a lucrat la aceste pături în cadrul Universității Harvard a afirmat: "Dacă vrem să creăm un habitat durabil pe o altă planetă utilizând tehnologia din prezent, această abordare ar putea fi foarte utilă. Este complet scalabil, așa că zonele acoperite ar putea varia de la câțiva metri pătrați la regiuni întinse ale plantei."

Integral pe Hotnews