Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reprezentanţii ţărilor UE vor încerca să se pună de acord, miercuri seară, la Helsinki, în cadrul unei ''reuniuni de urgenţă'', pentru a pune capăt disputelor diplomatice care apar acum după fiecare salvare de migranţi în Mediterana centrală, relatează AFP.

Dineul organizat de preşedinţia finlandeză a Consiliului UE, la iniţiativa Parisului şi Berlinului, vizează stabilirea reperelor unei "coaliţii" de ţări gata să-şi repartizeze migranţii salvaţi, fără a trebui să desfăşoare negocieri penibile în fiecare caz în parte.

Un consiliu al miniştrilor de interne ai Celor 28 era programat de ceva vreme joi la Helsinki, însă Finlanda le-a propus miniştrilor să se întâlnească încă din ajun, în cadrul unui dineu care are drept scop accelerarea discuţiilor în contextul problemei debarcărilor de migranţi.

"A devenit evident că situaţia în Mediterana cere atenţia noastră imediată", a scris ministrul finlandez de interne Maria Ohisalo în scrisoarea de invitaţie adresată omologilor săi europeni, consultată de AFP.

Integral pe România Liberă