Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Teodor Meleșcanu, schimbat de la conducerea Ministerului de Externe după ce ALDE i-a retras sprijinul politic, susține în continuare că nu are niciun fel de vină pentru eșecul alegerilor din 26 mai în diaspora, unde mii de oameni au stat la cozi pentru a vota. După decizia ALDE de a-i retrage sprijinul politic, Teodor Meleșcanu a reacționat pe Facebook, unde a scris că respectă această hotărâre, dar că "nu există niciun fel de vinovăție".

"Biroul Politic al ALDE a decis retragerea sprijinului politic pentru poziția mea de ministru al afacerilor externe, în contextul percepției publice negative cu privire la modul de desfășurare al alegerilor din străinătate pentru Parlamenul European (26 mai 2019). Bineînțeles că voi respecta decizia de retragere a sprijinului politic din partea Biroului Politic al ALDE și aștept hotărârea de remaniere a doamnei Prim-Ministru. În același timp, subliniez că nu există niciun fel de vinovăție, singurele aspecte pe care mi le asum fiind dublarea numărului secțiilor de votare și respectarea prevederilor legale (Legea Nr. 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European), care ar fi trebuit aduse la zi de către Parlament”, a scris Teodor Meleșcanu, pe Facebook.

Integral pe Hotnews