Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că s-a convenit ”de principiu” să se impoziteze pensiile speciale mai mari de 10.000 de lei, dar şi să se limiteze numărul de călătorii gratuite cu trenul.

Forma finală a măsurilor va fi stabilită înainte de rectificarea bugetară. Teodorovici susţine că aceste măsuri nu se iau din lipsă de bani.

Membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD au convenit „de principiu”, în şedinţa de luni, asupra aplicării a două măsuri cu impact social, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teoorovici, la finalul şedinţei CEx.

„În primul rând este vorba de ceea ce foarte mulţi ani de zile, poate, românii solicită – şi poate într-un mod justificat – şi anume subiectul legat de pensiile speciale şi atunci credem că o variantă normală ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit. Noi am discutat azi în CEx, pe baza a ceea Ministerul de Finanţe a făcut ca şi propunere, un plafon de 10.000 de lei, iar ce este depăşit de această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate, îi putem spune în acest fel. Credem noi că în acest fel se îndreaptă foarte multe lucruri, este o abordare corectă şi logică. Oricum, actul normativ, atunci când el va fi aprobat de Guvern va ajunge şi în Parlament şi Parlamentul va decide dacă aceasta sau o altă formă va fi cea finală” a spus ministrul Finanţelor Publice” a spus ministrul Finanţelor.

Integral pe România LiberăComentarii

EU Pentru cei care au sau vor avea 3-4 pensii speciale, sper ca le cumulati pe toate si impreuna cu pensia rezultata din contributivitate sa impozitati tot ceea ce depaseste 10 000 lei/luna. Speram ca nu o s-o faceti, asa de "doru lelii" cu vreo 20%. Intre 10 000-15 000 lei/luna cu minim 70% si peste 15 000 lei/luna cu 90%. Si asa unii vor ramane cu pana la 15 000 lei/luna, dar nu vor avea 40 000 lei/luna sau mai mult cum este cazul tortionarului Balasoiu, fost comandant de penitenciar la Colibasi.

15 iulie 2019 19:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.