Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderii ALDE au convenit în ședința de azi ca Ramona Mănescu să preia Externele, asta după ce Tăriceanu a decis revocarea lui Teodor Meleșcanu, susțin surse politice pentru Antena3. Potrivit surselor citate, liderii ALDE nu renunță la candidatura lui Tăriceanu la prezidențiale.

Portofoliul de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) aparţine Alianței Democraților și Liberalilor (ALDE), iar Călin Popescu Tăriceanu a anunţat deja că va cere înlocuirea lui Teodor Meleşcanu. Surse politice declaraseră deja că favorită este Ramona Mănescu. Aceasta s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, ea deţinut funcţia de ministru al Transporturilor, în Cabinetul lui Ponta.

„Am avut în vedere experienta îndelungată a doamnei Mănescu. Are aproape un sfert de veac, și trei mandate de parlamentar european, a avut posibilitatea să relaționeze cu reprezentanți de vârf ai diplomației europene, și considerăm că dumneaei poate participa la restabilirea României în relațiile europene și internaționale ”, a declarat Varujan Vosganian pentru televiziuni.
La întrebarea „Cine a făcut propunerea doamnei Ramona Mănescu”, Vosganian a răspuns că aceasta „a fost rezultatul unei decizii colective, au fost mai mulți candidați ALDE cu experiență în politica externă. Dar dumneaei este și reprezentantul politic al unei noi generații, și poate contribui la restabilirea imaginii ALDE, fiindcă partidul are resurse”.

Integral pe Naţional