Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul a băgat România în faliment. Au ieșit la iveală cifrele care demască Executivul și anunță colapsul. Suntem în prăpastie, iar criza ne va distruge pur și simplu. Cei din Guvern au băgat România într-un faliment din care nu vom mai reuși să ieșim, indiferent de zbaterile actualei Guvernări.

Ultimele cifre făcute publice anunță un adevărat dezastru pentru țara noastră, constată CAPITAL. Falimentul este de-a dreptul iminent. O spune senatorul PNL, Florin Cîțu, care vine și cu cifrele care spun totul. Deficitul de cont curent este de-a dreptul inacceptabil. Mai mare cu 1,4 miliarde de euro după doar cinci luni. Asta înseamnă că deprecierea leului îi va lovi pe toți românii. Și asta nu e tot. Când vine vorba de investițiile străine directe problemele sunt la fel de mari, iar gradul de acoperire a importurilor de bunuri și servicii, dar și datoria externă sunt amețitoare.

Datoria externă totală a României a crescut cu 4,109 miliarde euro în primele 5 luni, la 103,526 miliarde euro, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR). În 31 decembrie 2018, datoria externă totală era de 99,417 miliarde euro, potrivit datelor BNR. După 5 luni, datoria externă totală a urcat la 103,526 miliarde euro, anunță JURNALUL NAȚIONAL. În plus, datoria publică a crescut cu 2,06 miliarde euro în primele 5 luni, la 36,823 miliarde euro.

Liderii PSD au discutat în ședința CEX al PSD despre gaura bugetară care trebuie acoperită la rectificarea de la finalul lunii iulie pe care trebuie să o împace cu dorințele baronilor locali și ale primarilor și cu nevoile electorale ale partidului, afirmă DIGI24. „Este o presiune foarte mare pe buget, dar trebuie să le dăm bani primarilor pentru că urmează alegerile”, a spus Viorica Dăncilă în cadrul ședinței, potrivit unor surse participante la discuții.

Ministrul Finanțelor le-a promis baronilor locali 1,5 miliarde de lei pentru PNDL, programul de investiții dedicat primarilor, principala sursă de control financiar asupra aleșilor locali. Teodorovici le promisese deja primarilor că le va da la rectificare 1,5 miliarde de lei pentru a acoperi diferența în minus rămasă după scăderea cotei alocate din impozitul pe venit, deci la rectificare vor merge 3 miliarde de lei doar pentru primării.

Timp de aproape două ore subiectul principal al Comitetului Executiv de luni a fost rectificarea bugetară din 31 iulie, în contextul în care Guvernul nu mai are bani la buget, au spus sursele din PSD, citate de GÂNDUL. Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a mers pe ideea tăierii unor programe sociale, acesta evocând și bursele pentru studenți, plus ajutoarele sociale, cu precădere ajutorul de șomaj, în ideea de a convinge oamenii să se integreze pe piața muncii.

Cu toate acestea Teodorovici nu a prezentat, în CEx, și forma pe care o va lua măsură economică privitoare la ajutoarele de șomaj, au precizat sursele social-democrate. Printre alte măsuri avute în vedere ar fi și ajustări ale indemnizației pentru persoanele cu handicap. Ideea tăierii din programele sociale va fi făcută de PSD cu scopul de a salva Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), afirmă COTIDIANUL.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat luni că vrea să introducă o „taxă de solidaritate“ pentru pensiile speciale care depăşesc 10.000 de lei. Ministrul a declarat că propunerea a fost „convenită de principiu în cadrul CEX-ului“ PSD, însă Teodorovici nu a precizat nivelul acestei taxe, remarcă EVENIMENTUL ZILEI. „O variantă normală ar fi de a plafona la un nivel stabilit”, a spus Teodorovici, care a precizat că s-a discutat de suma de 10.000 de lei, iar„la ce depăşeşte să se aplice o taxă de solidaritate“.

Aşa-zisa „taxă de solidaritate” care va fi impusă pensiilor mai mari de 10.000 de lei este „praf în ochii” electoratului, iar pragul propus este oricum mult prea mare, chiar şi pentru pensii speciale, consideră analistul financiar Gabriel Biriş, citat de ADEVĂRUL. "Taxa de solidaritate"? Nu mai bine îi ziceti impozit? Si de ce să supra-impozitaţi pensiile speciale (pe care tot domniile voastre le-aţi dat şi mai apoi le-aţi tot mărit)? Consideraţi cumva că sunt imoral de mari şi trebuie ajustate prin impozitare? Sau că dăuneaza sănătăţii (naţiei), precum alcoolul şi tutunul?

Eu cred că este totusi vorba de praf în ochi, că doar se apropie urmatoarea rundă de alegeri... De ce cred asta?", a scris Biriş pe pagina sa de Facebook. În primul rând, spune el, pragul este uriaş (10.000 lei), chiar şi pentru pensii speciale, deci numărul celor care îşi vor vedea pensiile ajustate este infim.


Comentarii

Salagean Ioan Îl ofer pe micutul din poza spre "adoptie" unui cuplu de EURO-bulangi LGBT-ORL-XYQRR-FUTÎNCIOC - poate fi exportat fara circ (fara decizie EURO-"judecatoresca", n.m.) si transportat cu LOLITA-EXPRESS de catre (pocitania "Alexandru Florian" + ceilalti acoliti ai PEDO-jidovului) Jefrry Epstein direct pe Insula "Placerilor" (prietenii-like STIU DECE!).

17 iulie 2019 0:55

v Vad ca unii cititor cunosc veniturile imense ale unor "demnitari". Te intrebi aceste anomalii nu au fost sesizate pina acuma? Oare intreprinderile lor merg atit de bine incit pot sa dea aceste salarii? Daca sint atit de capabili de ce nu i-au pus la ministerul transporturilor sa impinzeasca tara de autostrazi si alte obiective

17 iulie 2019 0:17

parerolog in....orice Citule, iar vorbesti prostii ??? De 3 ani si mai bine, macar o data pe saptamana declari falimentul tarii ! Esti...idiot ???

16 iulie 2019 17:36

Ceasca Pentru cei cu venituri de la buget de peste 10.000 lei/ luna, impozitare de la 45 % in sus ! Salarii, pensii,total venituri cumulate !

16 iulie 2019 17:05

Neluta Stam mai rau financiar decat pe vremea lui Constantinescu sau a lui Basescu ?????? Lasati diversiunea !

16 iulie 2019 17:03

Vocea Poporului Directorul Institutului de Cercetari in Silvicultura incaseaza 37.000 de euro lunar. Muie P$D!

16 iulie 2019 15:21

Godacii care mananca bugetul RO • Directorul general al INCD TURBOMOTOARE COMOTI BUCUREȘTI încasează anul acesta 868.000 lei, adică aproximativ 42.000 lei net/lună, • Directorul general al INCD PENTRU SECURITATE MINIERĂ ȘI PROTECȚIE ANTIEXPLOZIVĂ-INCD INSEMEX PETROSANI încasează 811.000 mii lei, adică aproximativ 39.500 lei net/lună, • Directorul general al INCD “DELTA DUNĂRII”-INCDDD TULCEA primește 661.000 lei, adică aproximativ 32.000 lei net/lună, • Directorul general al INCD PENTRU ECOLOGIE INDUSTRIALĂ-ECOIND primește 580.000 lei, adică aproximativ 28.000lei net/lună. În eșichierul doi mai există cațiva directori cu salarii de peste 400.000 lei/an. Media salariilor încasate de DG ai INCDurilor este de 342.000 lei/an.

16 iulie 2019 13:49

Indopati de PSD Ovidiu Badea, Directorul General al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” încasează un salariu de peste 1,9 milioane lei pe an. Este cel mai bine plătit bugetar şi câştigă de 10 ori mai mult ca preşedintele Iohannis Ovidiu Badea, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, încasează pentru anul 2019 suma de 1,94 milioane lei pentru poziţia pe care o ocupă, potrivit Ordinului nr. 337 din 23 mai 2019. otrivit CNBC, preşedintele american Donald Trump câştigă 400.000 de dolari pe an, adică 1,6 milioane de lei pe an, adică mai puţin decât bugetarul român Ovidiu Badea, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”. Totodată, potrivit documentului, directorul general al instituţiei câştigă de aproape şase ori mai mult decât toţi membri consiliului de administraţie. Astfel, Ing. Ovidiu Badea, cel pe care organigrama de pe site-ul Ministerului Cercetării şi Inovării îl indică drept director general al institutului, câştigă unul dintre cele mai mari salarii din ţară. Potrivit declaraţiei de avere a preşedintelui Klaus Iohannis, acesta încasează un salariu de 133.879 lei pe an. Prin urmare, directorul Institutului „Marin Drăcea” câştigă de zece ori mai mult decât preşedintele României.

16 iulie 2019 13:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.