Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a ajuns la Secția specială pentru a discuta cu procurorii despre cazul Sorinei. A spus că vrea să afle motivația reținerii pașaportului copilei.

„Referitor la dosarul Sorinei, voi pune niște întrebări vizavi de reținerea pașaportului”, a spus procurorul general.

Bogdan Licu a afirmat că nu poate spune dacă reținerea pașaraportului este sau nu un abuz. „Acum voi discuta despre acest lucru și vreau să aflu motivația pentru care l-au reținut”.

„Nu am intervenit și nu voi interveni niciodată într-o anchetă. Am spus tot timpul că niciun procuror șef nu are dreptul să ceară vreunui coleg, subordonat, și să indice ce să facă într-un dosar. Orice șef din țara aceasta, pe aria lui de competență, trebuie să știe ce dosare sunt în lucru și ce fac colegii lui în aceste dosare”.

Bogdan Licu a spus că se așteaptă la o deschidere din partea procurorilor de la Secția specială. „Această secție de investigare a infracțiunilor din justiție e parte componentă a Ministerului Public. Constituția spune clar cum e organizat Ministerul Public și conducătorul e procurorul general”.

Întrebat dacă a sesizat o stângăcie în reacția autorităților judiciare în cazul adopției, Bogdan Licu a spus că „având în vedere că e o anchetă în curs, vă rog să-mi permiteți să nu fac discuții”.

Procurorul general a spus că faptul că procuroarea care a bruscat-o pe copilă nu a fost suspendată din magistratură nu înseamnă că modul în care s-a comportat e în regulă.

„Faptul că doamna procuror nu a fost suspendată din magistratură nu înseamnă că totul este în regulă”, a spus Licu.


Comentarii

OM ONEST: N-am crezut niciodată că voi fi nevoit să apăr un procuror, dar nici n-am crezut că țara mea va fi atât de plină de hoți care vor ajunge să facă legi prin care să-și legalizeze hoția și să inventeze instituții care să-i ancheteze pe „dușmanii poporului”, adică pe ăia care nu-i lasă pe ei să fure. Ce i se întâmplă lui Kovesi ni se poate întâmpla tuturor

15 iulie 2019 12:48

Ghiaoaga PSD-ului: Sectia asta speciala de anchetare a magistratilor facuta de slugoiul tudorel toader si condusa de kodarla psd-ista adina florea, este militia, ghioaga PSD-ului care sparge teasta opozitiei si a tuturor celor care se opun PSD-ului!! Magistrații români și instituțiile europene s-au opus înființării acestei secții. Au anticipat că va fi bâta cu care Guvernul PSD-ALDE va zdrobi orice pericol, va lovi în orice orice formă de opoziție. Pentru procurorii și judecătorii români a fost confirmarea pericolului care îi pândește. Cum vor îndrăzni să ancheteze sau să condamne un gușter aflat la putere, se vor trezi tăvăliți imediat de Inspecția Judiciară, pedepsiți de CSM, hăituiți de Comisia special si de adina florea.

15 iulie 2019 12:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.