Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Contracandidatul lui Kovesi pentru șefia Parchetului European, Jean-François Bohnert, a precizat pentru politico.eu că nu se retrage din cursă, în ciuda unor informații potrivit cărora ar urma să fie numit în fruntea Parchetului financiar național al Franței (echivalentul DNA).

Contactat de politico, candidatul francez a declarat că a fost puțin mâhnit să citească apeluri care îi cereau să fie un om de onoare și să facă pasul înapoi. Bohnert a mai susținut că nici nu a luat în calcul această variantă, iar procurorii din Germania au anunțat recent, într-o conferință de presă, că îi susțin candidatura în condițiile în care propriul candidat nu are nicio șansă. ”Multă lume mă susține și știu că am experiența necesară. Nu pot să renunț pentru că multă lume nu ar înțelege”, a comentat Bohnert.

El mai spune că parchetul european nu vizează doar anchetarea politicienilor corupți, ci investigarea și aducerea în fața justiției a celor care comit infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, mare parte din munca viitorului parchet va consta în anchetarea celor responsabili de fraude cu fonduri europene.

Integral pe Hotnews