Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dintre toţi candidaţii la prezidenţiale testaţi de PSD, în mod ironic, cel mai bun scor l-a obţinut rubrica „altul”: 30%, fără a fi indicată o persoană anume care să înglobeze cerinţele electoratului. Pe lângă sondajul dedicat exclusiv candidaţilor la Cotroceni, PSD a mai testat, într-un alt sondaj, încrederea în personalităţile partidului. Potrivit surselor citate, Gabriela Firea conduce în clasamentul încrederii cu un procent de peste 30%, fiind urmată de Viorică Dăncilă, care atinge 20%, scorul partidului, anunță ADEVĂRUL.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că după discuțiile pe care le-a avut în mai multe filiale, marea majoritate își doresc un candidat din interiorul partidului la alegerile prezidențiale din acest an, anunță NAȚIONAL. Președintele social-democraților a mai afirmat că dacă se va decide în cadrul partidului că ea este cea mai bună soluție pentru prezidențiale nu va face un pas înapoi. „Dacă în cadrul partidului se va considera că aceasta e soluția cea mai bună, nu o să fac un pas în spate, dar dacă va exista un alt candidat care să stea bine în sondaje îl voi susține cu toată forța mea de premier și președinte de partid”.

Întrebată dacă a vorbit cu Gabriela Firea despre o posibilă candidatură a acesteia, Viorica Dăncilă, citată de ROMÂNIA LIBERĂ, a precizat: „Nu am discutat cu Gabriela Firea despre această candidatură pentru că nu mi-a spus de intenție. Am vorbit cu ea și i-am urat la mulți ani”.

Liderul PSD Olt, Paul Stănescu, intrat în opoziție și cu Viorica Dăncilă după alegerile europarlamentare, transmite că aliata sa din partid Gabriela Firea ar trebui desemnată de PSD candidat la prezidențiale, anunță GÂNDUL. „Nu are calități (Viorica Dăncilă, de președinte – n.r.). Nu, nu cred în această variantă. Niciunul dintre cei anunțați nu cred că e bun. Singura care ar avea șanse e doamna primar de la București, doamna Firea”, a declarat, Paul Stănescu.

Declarația lui Paul Stănescu vine după ce Gabriela Firea nu a exclus joi o candidatură a sa la prezidențiale, asta în contextul în care anterior respinsese categoric această posibilitate. Partidul Pro România ar putea susține candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la președinție, cu condiția ca liderul ALDE să plece de la guvernare, spune Adrian Țuțuianu, citat de COTIDIANUL. Pe de altă parte, acesta avansează și varianta susținerii unei candidaturi independente a Gabrielei Firea.

Pe de altă parte, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că dorește să candideze la scrutinul din toamnă pentru un mandat la Cotroceni. El a precizat că, în cazul în care nu va fi decis un candidat comun pentru prezidențiale al PSD-ALDE, atunci partidul pe care îl conduce va căuta o altă formul de alianță, culmea, tot cu Pro România, anunță ANTENA3. Călin Popescu Tăriceanu a declarat duminică seara că „absolut” ar câștiga un tur al doilea al alegerilor prezidențiale dacă l-ar avea contracandidat pe Klaus Iohannis, pentru că actulul președinte, deși e pe primul loc în sondaje, nu are prea multe realizări în mandatul său la Cotroceni.

Finala pentru prezidențiale în PSD nu se va da între Orlando Teodorovici, care părea să fie preferatul Vioricăi Dăncilă, și Liviu Pleșoianu, și nici între un pesedist și Călin Popescu Tăriceanu. PSD va alege pentru prezidențiale sau direct la prezidențiale între Viorica Dăncilă și Gabriela Firea, anunță DIGI24. Dăncilă și-a exprimat din nou, duminică, disponibilitatea de a candida, iar Gabriela Firea este solicitată să candideze de o parte dintre șefii de organizații județene, care nu doresc ca PSD să ajungă în situația de a nu intra în al doilea tur al alegerilor din noiembrie.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru DIGI24 că sondajul intern în care au fost măsurați Orlando Teodorovici, Mihai Fifor și Liviu Pleșoianu pentru candidatura la prezidențiale și în care aceștia au ieșit cu scoruri ridicole în jur de 5% la intenția de vot a fost gândit de fapt pentru a-i scoate din cursa pentru candidatură, astfel încât în competiție să rămână doar Viorica Dăncilă.

Potrivit sondajului intern comandat de PSD, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Mihai Fifor au obţinut procente cât marja de eroare (3%). Eugen Teodorovici abia a atins 5%, în timp ce Viorica Dăncilă se situează între 9-11%, susţin surse din conducerea PSD pentru ADEVĂRUL. Gabriela Firea a fost măsurată doar la capitolul încredere, nu ca prezidenţiabil, însă va fi marele contracandidat pentru Dăncilă. Surpriza sondajului e că prezidenţiabilul PSD, oricare ar fi el, nu prinde turul doi.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Cine ar trebui să fie candidatul PSD la prezidențiale? Viorica Dăncilă, Gabriela Firea sau altcineva?