Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Răsturnare de situație pentru fostul președinte PSD, Liviu Dragnea. Apar o serie de detalii care ar putea să îi dea speranțe fostului șef PSD. Există un scenariu prin care acesta ar putea scăpa de închisoare imediat. Premierul Viorica Dăncilă a comentat, duminică, posibilitatea ca viitorul președinte al României, dacă va fi dat de PSD, să ia în calcul grațierea lui Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă a răspuns duminică la întrebarea unui jurnalist: “Dacă PSD câştigă alegerile prezidenţiale, credeţi că viitorul preşedinte, care va fi de la PSD, ar trebui să-l graţieze pe Liviu Dragnea?” Viorica Dăncilă nu a exclus posibilitatea răspunzând: “Să câştigăm întâi.” Apoi, susține CURENTUL, realizând că a luat-o gura pe dinainte, Dăncilă a completat: „Dacă vă uitaţi la referendum, acolo văd că nu se vrea graţiere, nu se vor lucruri de genul acesta. Deci câştigarea alegerilor prezidenţiale nu trebuie să fie legată de acest aspect, categoric”.

Șeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Decizia a fost data de un complet format din 5 judecatori, iar patru dintre acești au fost pentru condamnare, amintește EVENIMENTUL ZILEI.

Viorica Dăncilă riscă să rupă și Coaliția de guvernare, susține JURNALUL NAȚIONAL. Urmează o perioadă plină la PSD, care riscă să răcească relațiile cu partenerii din Coaliția de Guvernare. În interiorul partidului condus de Viorica Dăncilă circulă informația potrivit căreia, astăzi, în cadrul Comitetului Executiv Național, se va discuta despre remaniere, însă nu sunt vizați doar miniștrii PSD, ci și cei ai ALDE, în special ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu. Scenariul luat în calcul este acela ca PSD să facă schimb cu ALDE pentru acest portofoliu.

Social-democrații dorind să preia acest minister și să-i ofere, la schimb, lui Tăriceanu, portofoliu de vicepremier, odată cu plecarea lui Viorel Ștefan la Curtea de Conturi a Uniunii Europene. Tot pe surse se pare că de o posibilă remaniere este vizat și ministrul Energiei, Anton Anton. Un posibil înlocuitor al acestuia ar fi tot un membru ALDE, Toma Petcu, care a mai deținut funcția de ministru de resort.

În ceea ce privește plecările din Guvern din partea PSD, Viorica Dăncilă ar fi decisă să “taie în carne vie”. Pentru început, va avea loc “o remaniere restrânsă”, pe lista căreia se află miniștrii Carmen Dan, Răzvan Cuc, Petre Daea, dar și Ana Birchall și Daniel Suciu, susține ADEVĂRUL.

Potrivit DIGI24, social-democraţii au găsit deja înlocuitori pentru Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu. Astfel, locul ministrului de Interne Carmen Dan ar urma să fie preluat de către senatorul Nicolae Moga. Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu urmează şi el să fie remaniat, acesta fiind înlocuit de fostul europarlamentar Ramona Mănescu. Digi24 mai afirmă că PSD a discutat şi despre remanierea Ecaterinei Andronescu, însă deocamdată niciunul dintre cei solicitaţi de partid să o înlocuiască pe ministrul Educaţiei nu a răspuns cererii.

Premierul va remania opt miniștri, confirmă și ANTENA3. Numele celor opt miniștri care ar putea fi remaniați vor fi anunțate în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD.

Viorica Dăncilă a mai anunţat că, la CEx al PSD de luni, vor fi făcute propuneri şi pentru funcţiile de vicepremieri conduse interimar de Ana Birchall şi Eugen Teodorovici. Premierul, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, a precizat că după Comitetul Executiv al partidului va avea o discuţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis.