Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Conform Agenţiei Europene de Apărare, România va achiziţiona mai multe tancuri Leopard 2 în perioada următoare, alături de Grecia, Cipru şi Spania. Decizia ar urma să fie luată pe data de 18 iulie, de atunci urmând să înceapă negocierile.

Valoarea contractului s-ar ridica la câteva sute de milioane de euro. Informaţia a fost comentată şi de analistul militar Radu Tudor, la Antena 3.

"E o veste foarte bună şi o confirmare a faptului că se negociază un concept integrat de apărare pe plan european. Să spunem că tot acest efort al României este mai mult decât necesar şi se produce din bugetul exclusiv al Armatei Române. Dacă România va dezvolta la Aerostar Bacău un centru de mentenanţă pentru avioanele F16, am putea atrage şi alte ţări, lucru care s-ar putea întâmpla şi pentru tancuri, dacă vom avea un centru de mentenanţă", a declarat Radu Tudor.


Comentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Proorocire: Romania nu va mai fi in viitor in razboi cu nicio tara. Investitiile in armament sunt inutile.

13 iulie 2019 21:50

Bruno @RÂSU CUR(cilor) - si cine este curca care rade? Probabil ca tu si cei ca tine care sunteti platiti pentru trollism. Ca sa poti cheltui bani pentru investitii ca sa ai de salarii si pensii trebuie sa ai liniste la granita. Altfel o patesti ca Ucrainienii. Ca sa ai liniste la granita trebuie sa ai tehnologie de varf pt aparare. Numarul nu este edificator, vezi razboaile ruso-finlandeze unde rusii au supt-o pur si simplu si au plecat cu sscula in mana(care nu au ramas pe campurile de lupta). Si DA. Rusiei ii este frica de Romania. Pentru ca Romania nu este singura si de fapt chiar NATO! Asa ca poti sa razi mai departe curca plouata. Noroc ca ne inarmam cu ce este de ultima ora si mai bun decat ce au rusii. Si o sa tinem pasul in timp. Pentru ca NATO suntem si noi. Iar putinistii o stiu foarte bine. Tu mai trebuie sa citesti.

13 iulie 2019 10:21

Europeanul Nu va atingeti de Radu Tudor! Este "specialistul" nr. 1 al A3 în problemele militare. Are studii în domeniul doctrinei, înarmării, tactici și strategiei! Este un Rareș Bogdan al domeniului militar!

12 iulie 2019 14:59

RÂSU CUR(cilor) Ce dracu e cu pregătirile astea de război? Cred că oarecineva s-a stricat rău la minte... Iar Radu Tudor, pe care l-am crezut mai înteligent, se bucură prostește că, vezi doamne, îi vom speria pe ruși... Măi, răducule, tu chiar crezi afirmațiile tale naivo-idioate? Adică, la ruși, să le fie teamă de noi? Trezește-te, omule! Cheltuim o groază de bani, ca să ce? Dar când e vorba de alte cele - salarii, pensii, investiții în alte domenii, nu avem bani... În schimb, avem bani de avioane și tancuri! Bravo, tudore, ești brava în pledoariile tale înfocate și penibile!

12 iulie 2019 13:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.