Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat recent Legea pensiilor. Punctul de pensie ajunge la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie. Creşterile sunt etapizate astfel: 2019 - 1.265 de lei, 2020 - 1.775 de lei, 2021 - 1.875 de lei. Din anul 2022, valoarea punctului de referinţă se va indexa cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Impactul este enorm. România liberă a discutat pe acest subiect cu Ionuţ Dumitru, fostul preşedinte al Consiliului Fiscal.

RL:Legea pensiilor va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, de 24,8 miliarde de lei în anul 2020, de 58,1 miliarde de lei în anul 2021, iar în anul 2022 ar urma să aibă un impact de 81,1 miliarde de lei. Cum vedeţi aceste cifre?
Problema de fond este serioasă. Impactul este unul enorm de mare, după orice criterii, nu cred că există vreun economist raţional care să poată să spună altceva. Este complet nesustenabil în actuala configuraţie bugetară.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.