Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PSD pare a fi în una dintre cele mai negre perioade ale sale. Social democrații au făcut un anunț dinamită chiar de la vârful partidului. Nu desființează Secția Specială, chiar dacă cei de la GRECO le-au impus acest lucru. Indiferent de consecințe, PSD joacă tare și ține cu dinții de SIIJ. Unul dintre artizanii noii instituții, dar și a schimbării legilor justiției, Florin Iordache s-a dezlănțuit.

Deși Raportul GRECO este devastator pentru România și cere desființarea Secției Speciale, Florin Iordache nici nu se gândește la acest lucru, constată CAPITAL. Acesta bate cu pumnul în masă, chiar și după ce ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat că toate instituțiile trebuie să lucreze pentru implementarea recomandărilor GRECO. „Nu sunt de acord și vă spun de ce. Din acest club fac parte și Franța și Anglia și Germania. Și Anglia și Germania și Franța au o serie de recomandări pe care nu le-au transpus și nu au de gând să le transpună.

Atât timp cât suntem o țară independentă, cât avem un Parlament ales democratic, Parlamentul e singurul care poate modifica legislația. În acest club putem funcționa foarte bine cu Secția întărită, care asigură o anumită siguranță și independența reală a justiției”, a fost poziția lui Florin Iordache.

Și Eugen Nicolicea, deputat PSD şi membru în Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei, spune că situaţia nu este atât de negativă cum a fost prezentată, legat de raportul GRECO, iar îndeplinirea recomandărilor e o chestiune statistică, fapt ce poate păstra Secţia de anchetă a magistraţilor, anunță ANTENA3. „În spaţiul public au existat comentarii amestecate despre trei rapoarte GRECO.

Primul- Raportul GRECO privind conformitatea cu cele 13 recomandări anterioare, în care compară anul trecut cu anul acesta. Raportul GRECO ad-hoc, care ne priveşte pe noi, că se referă la legile justiţiei – 5 recomandări. Şi mai este raportul în ansamblu, care se referă la toate ţările. S-a făcut un amestec.

Cel cu 13 recomandări, anul trecut am avut două îndeplinite, anul acesta patru. Eu am fost acolo şi am şi susţinut progresele. Din şapte neîndeplinite, au rămas şase, una a devenit îndeplinită parţial. Una e doar parţial îndeplinită pentru că este îndeplinită doar de Camera Deputaţilor. Pe total, în acest raport avem 7 recomandări îndeplinite total sau partial şi 6 neîndeplinite. Faţă de cum eram înainte e un pas înainte, ca sa nu spun un progres", a declarat Eugen Nicolicea, pentru MEDIAFAX.

Și asta nu e tot. Și fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, și-a ieșit din minți după publicarea raportului. După ce ieri șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, a cerut demisii ca urmare a concluziilor raportului, și ministrul Justiției, Ana Birchall, a cerut instituțiilor vizate să își facă o evaluare și să ia măsuri, Ștefănescu cataloghează concluziile ca fiind ilogice și bizare, anunță JURNALUL NAȚIONAL.

„Expertii“ āstia de la GRECO juri ca sunt de pe la noi. Atat de ilogica si de bizara este recomandarea lor! Bine ca nu ne cer sa ne desfintam cu totii. Ca unii aplaudau si asta!”, scrie Codrin Ștefănescu pe o rețea de socializare.

România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupţiei, a transmis Grupul Statelor contra Corupţiei (GRECO), exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureştiului de a desfiinţa Secţia specială de investigare a magistraţilor, amintește GÂNDUL.

Imediat, și președintele Klaus Iohannis a solicitat PSD-ALDE desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților, pe care, remarcă DIGI24, a numit-o „o anomalie”. Mai mult, șeful statului a criticat guvernul Dăncilă pe tema justiției, după ce a publicat ieri raportul GRECO: „Acțiunile Guvernului PSD-ALDE sunt în deplină contradicție cu recomandările GRECO”.

„Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu, de această dată de la organismul anticorupție al Consiliului Europei: GRECO. Concluziile celor 2 rapoarte adoptate la 21 iunie și publicate ieri cu o întârziere semnificativă de către guvern arată încă o dată multiplele prejudicii aduse de guvernul PSD-ALDE în ultimii doi ani prin modificarea legilor justiției și a codurilor penale“.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, citat de ADEVĂRUL, a scris, miercuri, pe Facebook, că declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis ”sunt de o gravitate extremă şi nu trebuie să rămână nesancţionate”. „Vă interesează strict ce spun GRECO ori Comisia de la Veneţia, ori alte organisme externe care văd doar ce le convine să vadă! După Hiroshima, unul ca dvs., dle Iohannis, ar fi remarcat, probabil, doar praful produs de clădirile dărâmate şi pericolul de a fi cărat de vânt peste hotare şi nu tragedia umană produsă acolo.

Declaraţiile de astăzi sunt de o gravitate extremă şi nu trebuie să rămână nesancţionate. Nu trebuie să devenim toţi complicii unui preşedinte al cărui singur scop este să se mai aleagă un mandat”, a mai afirmat şeful Senatului.


Comentarii

v Kurrupt, stai ls rând!

12 iulie 2019 10:29

Ecce Kurrupt Sex anal? Vreau si eu!

12 iulie 2019 8:08

Șerban Nicolae,, anal loverul lui Liviu Plesoianu. Da, istericul acela cu codita Camelia, am poze cu tine facand sex anal.

12 iulie 2019 4:48

Camelia Tanti Violeta, nu mai planji........ 26 mai a fost vot anti-Dragnea.... Atat! Nici un partid nu a stralucit in reusite.... daca lua careva un 40% macar, era o treaba... Asa ca dati-i cu tifla inainte, pupati in fund GRECO-o adunatura de ”tefelisti” europeni care isi castiga painea dand cu pietre in tot ce nu le convine..... Cat despre Justitia noastra corupta si incurcata prin increngaturi cu servicii, agentii kkmk, lasati-o sa-si spele singura obrajii......

11 iulie 2019 22:15

Violeta PSD+ALDE-istilor, n-atzi invatzat nimic din lectzia alegerilor europarlamentare din 26 mai....dar nu uitatzi ca vin inca alte trei randuri de alegeri si sa nu credetzi voi ca romanii "vad si uita"...Nu, romanii nu uita !....si cel putzin cei din Generatziile X si Y nu va uita ce facetzi voi din tzara asta doar sa va pastratzi si inmultzi priviilegile si avantajele....Ne vedem la alegerile viitoare !....ca deabia ne-am "format mana" acum pe 26 Mai....PSD+ALDE-istilor, o sa plangetzi pe la gardurile Parlamentului din 2021 incolo...

11 iulie 2019 16:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.