Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni, de la ora 13.00. Aceasta e prima ieşire a şefului statului după publicarea rapoartelor GRECO.


Guvernul PSD ALDE a primit un nou cartonaş roşu, de data această de la GRECO. Concluziile celor două rapoarte ale GRECO adoptate la 21 iunie şi publicate ieri, cu o întârziere semnificativă, arată încă o dată multiplele prejudicii aduse guvernării PSD-ALDE prin modificările legilor Justiţiei şi a legislaţiei penale.
Mesajul cetăţenilor de la referendumul din 26 mai se regăseşte deplin în aceste conlcluzii. România continuă să se afle în atenţia organismelor europene. Consultările publice şi transparenţa sunt ignorate de Putere. Mai mult, sunt adoptate OUG în domenii importante.
Aspecte ca pensionarea magistraţilor, secţia pentru investigarea abuzurilor din Justiţie, sunt chestiuni de parte de a fi rezolvate.
Procedura privind numirea funcţiilor înalte din parchete e în continuare una netransparente şi CSM are rol decorativ.
PSD-ALDE are multe restanţe, de la aspecte care ţin de corupţia şi integritatea politicienilor până la alte aspecte.
Doar 4 din cele 13 recomandări GRECO au fost considerate ca implementate satisfăcător.
Majoritatea PSD-ALDE este cea care contribuie la perpetuarea pe o durată nedeterminată a efectelor nocive ale ordonanţelor de urgenţă. Dăncilă ne anunţă că nu dă ordonanţe în domeniul justiţiei. Ignoră că Guvernul are drept de iniţiativă legislatiovă, deci poate pune de acord legislaţia cu cerinţele cetăţenilor.
Prin pasivitatea ei, majoritatea PSD-ALDE acţionează împotriva României.
Solicit Guvernului să elaboreze un proiect în concordanţă cu referendumul din 26 mai, cu cerinţele societăţii. La acest demers se poate ralia şi CSM.

Integral pe AdevărulComentarii

Violeta PSD+ALDE-istilor, n-ații invațat nimic din lecția alegerilor europarlamentare din 26 mai....dar nu uitați ca vin înca alte trei rînduri de alegeri si să nu credeți voi ca romănii "văd si uită"...Nu, romănii nu uită !....si cel puțin cei din Generațiile X si Y nu vor uita ce faceți voi din țara asta doar să vă pastrați si inmulți priviilegile si avantajele....Ne vedem la alegerile viitoare !....că deabia ne-am "format mîna" acum pe 26 Mai....PSD+ALDE-istilor, o să plangeți pe la gardurile Parlamentului din 2021 incolo...

12 iulie 2019 7:58

Judecat cu CELERITATE dosarul: Reprimarea violentelor din 10 August. Jandarmeria trebuie să răspundă acum fără echivoc la ordinul cui au acţionat în seara zilei de 10 august pentru reprimarea violentă a protestelor dacă nu aveau un ordin scris de la prefectul Capitalei? Este tot mai clar pentru toată lumea că acţiunea în forţă a jandarmilor a fost coordonată de la ministerul Afacerilor Interne unde, pe tot parcursul operaţiunii, s-a aflat ministrul Carmen Dan. Oricât ar încerca marionetele lui Liviu Dragnea din guvernul României să muşamalizeze intervenţia brutală a forţelor de ordine din 10 august, cei implicaţi în această operaţiune se încurcă în explicaţii şi minciuni care nu pot acoperi un adevăr extrem de simplu: reprimarea protestelor a fost coordonată de ministrul de Interne la ordinele lui Liviu Dragnea.

11 iulie 2019 15:45

comisia speciala si adina florea este maciuca PSD-ului care da in cap opozitiei si celor care le sta Gruparea toxica PSD & ALDE, Au profitat de puterea lor politică, dobândită într-un moment de adormire a națiunii, și au confiscat majoritatea instituțiilor-cheie. Cum? Numind în componența acestora (majoritar) sau la conducerea lor oameni fără caracter, oportuniști și impostori, servitori de joasă speță, lachei nevertebrați, oameni de nimic. Oricum aveau Avocatul Poporului, CNA, Curtea de Conturi, TVR, CNCD . Au anihilat ANI de parcă nici n-ar mai exista. Au cucerit Curtea Constituțională, obținând majoritatea prin numiri scandaloase. Dintr-o apărătoare a Constituției, CCR a devenit un pumnal în mâna unor criminali. S-au insinuat în CSM, capturând Secția de judecători și Inspecția Judiciară.Au decapitat DNA, au provocat haos la Înalta Curte. Pentru paralizarea ultimelor două obiective – DNA și ICCJ – au folosit din plin, pe post de baros, instituția cucerită anterior: Curtea Constituțională. Au înființat Secția pentru investigarea infracțiunilor magistrațiilor. Nu întâmplător magistrații români și instituțiile europene s-au opus înființării acestei secții. Au anticipat că va fi bâta cu care Guvernul PSD-ALDE va zdrobi orice pericol, va lovi în orice orice formă de opoziție. Pentru procurorii și judecătorii români a fost confirmarea pericolului care îi pândește. Cum vor îndrăzni să ancheteze sau să condamne un gușter aflat la putere, se vor trezi tăvăliți imediat de Inspecția Judiciară, pedepsiți de CSM, hăituiți de Comisia specială.

11 iulie 2019 15:20

mircea bai pulifrici Pt boul de postacPsd-ist ,este ca am avut dreptate,cap de bou este in concediu pana in Septembrie,nga,nga,nga,nga,oare ce-l recomanda sa-si depuna candidatura,mafia din justitie????,praduiala de copii???retrocedarile fara temei??? nani,nani,papa,papa,escursii,navete si nga,nga,nga,sau o non valoare de profesor tamp de care radeau si copii din sat,tiitoru lu tuta din SANT

11 iulie 2019 14:27

mircea bai pulifrici Pt boul de postacPsd-ist ,este ca am avut dreptate,cap de bou este in concediu pana in Septembrie,nga,nga,nga,nga,oare ce-l recomanda sa-si depuna candidatura,mafia din justitie????,praduiala de copii???retrocedarile fara temei??? nani,nani,papa,papa,escursii,navete si nga,nga,nga,sau o non valoare de profesor tamp de care radeau si copii din sat,tiitoru lu tuta din SANT

11 iulie 2019 14:27

mircea bai pulifrici Pt boul de postacPsd-ist ,este ca am avut dreptate,cap de bou este in concediu pana in Septembrie,nga,nga,nga,nga,oare ce-l recomanda sa-si depuna candidatura,mafia din justitie????,praduiala de copii???retrocedarile fara temei??? nani,nani,papa,papa,escursii,navete si nga,nga,nga,sau o non valoare de profesor tamp de care radeau si copii din sat,tiitoru lu tuta din SANT

11 iulie 2019 14:26

Kuminecăturile Gemene Ce s-a agitat galeria kuriștilor, de parcă toți s-au ridicat de la Masa Tăcerii și au venit să înbuce de-ale găurii aici pe net. Voi oricât de multilateral colorat vă scremeți să câștigați practic deja ați luat gălușca de aia până la urmă vă pleznesc hemoroizii, repetenților...

11 iulie 2019 12:37

John GRECO e o haita de smecheri, sustinatori ai principiului hegemoniei totale a elucubrantei dictaturi europene..... Ambasadele au clienti pe acolo si ei, normal, apara interesele invadatorilor! De aici se si explica frugalitatea raportului care cere apararea Justitiei, dar nu comenteaza imixtiunea serviciilor secrete si ambasadelor in actul de Justitie..... Adica frectie la un picior de lemn!

11 iulie 2019 11:06

@ 11 iulie 2019 1:05 Băi ăla rupt în cur și cu bucile crăpate, ceea ce caci tu acolo e în numele lui Liviu Dragnea, sau tu ești chiar Liviu Dragnea cu curul rupt la propriu? Că nu degeaba are Liviu Nicolae Dragnea acum ochii ca sarmaua, pentru că i-au rupt curul viețarii virili de la Rahova, cu multă dragoste anală. Repetentul la care faci aluzie ești tu? Sau e Dragnea? Sau sunteți amândoi unul mare și cu ochii ca sarmaua? Apropo, idolul tău care e? Iliescu împăiat? Sau Adrian Năstase cu ochii ca sarmaua, că și ăsta are stagii făcute la Jilava și Rahova. Băi Hemoroidule, nu te mai agita acolo în colcăiala de căcat de la curul PSD-ului, că iubitul tău partid comunistoid e gata să-și dea ortul popii. Tu ce pula calului mai speri să faci cu imbecilitățile pe care le tot caci din perechea de buci pe care o porți pe proprii umeri? Îi faci concurență lui Cornel Nistorescu? Vă-n gură pe amândoi de sclavi peceriști!

11 iulie 2019 6:33

Intrebare pentru postacul PSD cu curul rupt: Homosexualule bolșevic, cand spui repetent, te referi la Dragnea, carecti-a rupt curul?

11 iulie 2019 5:28

Ecce Kurrupt Fundașul de import al echipei kuriștilor mioritici s-a împiedicat cu arianusul de bocancul atacantului pizdac. Căcănarul s-a rostogolit în stilul lui Neymar ieșind în afara terenului la o conferință de presă unde a insistat că arbitrii de pretutindeni trebuie să scoată toți pizdacii de pe teren. Repetentul a declarat că până nu-i complet goală poarta pizdacilor el nu poate decât să-și dea autogol după autogol ca un pidosnic întârziat mintal...

11 iulie 2019 1:05

DRACnea si carmen data blocheaza ancheta 10 August Atacuile concentrate in ultimul timp asupra Parchetului General al Romaniei, tocmai asta are la baza: Stoparea anchetelor din 10 August cand dracnea si carmen dan au regizat ,,lovitura de stat” esuata. Cea mai importanta actiune institutionala girata de DRACnea este aceea de a bloca ancheta asupra evenimentelor din data de 10 august prin secretizarea tuturor documentelor si imaginilor, din Piata Victoriei.Aceasta operatiune de incetinire a anchetei prin blocarea procurorilor de a folosi informatiile care au ajuns la ei pe cale legala reprezinta cea mai buna dovada ca 10 august a reprezentat o incercare a PSD de a anihila orice forma de opozitie din Romania. Ministrul de Interne Carmen Dan se afla intr-o situatie dificila pentru ca nu are niciun control asupra anchetei, iar posibilitatea de a fi pusa sub acuzare de catre procurori are mari sanse sa se concretizeze.

10 iulie 2019 19:42

Sandu Dl.presedinte din nou citeste biletele si apare pe post. Ma intreb.Oare mai stie si alteceva?

10 iulie 2019 19:11

Lingaul Pt bou ...mai baiete dar ai argumente convingatoare ,de ce au baietii aia sustinatori numai miscati ???

10 iulie 2019 18:26

ion Dupa parerea voastra jandarmii trebuiau fi coordonati s-au nu? Ce conteaza cine i-a coordonat ,trebuiau sa faca ordine asa cum se intampla peste tot unde haosul ia locul dezordinii.

10 iulie 2019 17:00

@mircea Dozează-ți efortul să-l poți înjura încă 5 ani de acum încolo căci ^Cap de Bou^, cum îi zici tu va fi din nou Președintele țării...N-are competitor !...Cine ?....Dăncilă ?...ca la manifestațiile electorale s-o strige lumea ^Analfabeta^ pe stradă...(ști ce s-a întîmplat în orașele ardelene la campania electorală de la europarlamentare...).Sau Teodorovici-Discotecarul ?....cine să-i dea lui ăsta o țară pe mînă ?....s-o scoată la ^mezat^ să-și plătească datoriile la bănci...Sau Tăriceanu 4% ?...căruia îi este frică dacă este numită Koveși ca Procuror Șef European că n-o să se mai poată fura din fondurile europene și din cauza asta nu se vor mai absorbi....Barna este ^necopt^....chiar dacă visează frumos....Cioloș este mai mult francez decît romăn....Dragnea este ^deținut politic^ la Rahova și oricît de Patriot și Mare Luptător cu Statu Paralel este nu poate candida...Așa că Dragă Mircea, dozează-ți efortul și învață noi înjurături și porecle timp de încă 5 ani....

10 iulie 2019 15:45

Juecat cu CELERITATE: Reprimarea violenta din 10 August Jandarmeria trebuie să răspundă acum fără echivoc la ordinul cui au acţionat în seara zilei de 10 august pentru reprimarea violentă a protestelor dacă nu aveau un ordin scris de la prefectul Capitalei? Este tot mai clar pentru toată lumea că acţiunea în forţă a jandarmilor a fost coordonată de la ministerul Afacerilor Interne unde, pe tot parcursul operaţiunii, s-a aflat ministrul Carmen Dan. Oricât ar încerca marionetele lui Liviu Dragnea din guvernul României să muşamalizeze intervenţia brutală a forţelor de ordine din 10 august, cei implicaţi în această operaţiune se încurcă în explicaţii şi minciuni care nu pot acoperi un adevăr extrem de simplu: reprimarea protestelor a fost coordonată de ministrul de Interne la ordinele lui Liviu Dragnea.

10 iulie 2019 15:36

DRACnea si carmen dan blocheaza ancheta 10 August: Atacuile concentrate in ultimul timp asupra Parchetului General al Romaniei, tocmai asta are la baza: Stoparea anchetelor din 10 August cand dracnea si carmen dan au regizat ,,lovitura de stat” esuata. Cea mai importanta actiune institutionala girata de DRACnea este aceea de a bloca ancheta asupra evenimentelor din data de 10 august prin secretizarea tuturor documentelor si imaginilor, din Piata Victoriei.Aceasta operatiune de incetinire a anchetei prin blocarea procurorilor de a folosi informatiile care au ajuns la ei pe cale legala reprezinta cea mai buna dovada ca 10 august a reprezentat o incercare a PSD de a anihila orice forma de opozitie din Romania. Ministrul de Interne Carmen Dan se afla intr-o situatie dificila pentru ca nu are niciun control asupra anchetei, iar posibilitatea de a fi pusa sub acuzare de catre procurori are mari sanse sa se concretizeze.

10 iulie 2019 15:35

DRACnea si carmen dan blocheaza ancheta 10 August: Gruparea toxica PSD & ALDE, Au profitat de puterea lor politică, dobândită într-un moment de adormire a națiunii, și au confiscat majoritatea instituțiilor-cheie. Cum? Numind în componența acestora (majoritar) sau la conducerea lor oameni fără caracter, oportuniști și impostori, servitori de joasă speță, lachei nevertebrați, oameni de nimic. Oricum aveau Avocatul Poporului, CNA, Curtea de Conturi, TVR, CNCD . Au anihilat ANI de parcă nici n-ar mai exista. Au cucerit Curtea Constituțională, obținând majoritatea prin numiri scandaloase. Dintr-o apărătoare a Constituției, CCR a devenit un pumnal în mâna unor criminali. S-au insinuat în CSM, capturând Secția de judecători și Inspecția Judiciară.Au decapitat DNA, au provocat haos la Înalta Curte. Pentru paralizarea ultimelor două obiective – DNA și ICCJ – au folosit din plin, pe post de baros, instituția cucerită anterior: Curtea Constituțională. Au înființat Secția pentru investigarea infracțiunilor magistrațiilor. Nu întâmplător magistrații români și instituțiile europene s-au opus înființării acestei secții. Au anticipat că va fi bâta cu care Guvernul PSD-ALDE va zdrobi orice pericol, va lovi în orice orice formă de opoziție. Pentru procurorii și judecătorii români a fost confirmarea pericolului care îi pândește. Cum vor îndrăzni să ancheteze sau să condamne un gușter aflat la putere, se vor trezi tăvăliți imediat de Inspecția Judiciară, pedepsiți de CSM, hăituiți de Comisia specială.

10 iulie 2019 15:34

comisia speciala si adina florea este maciuca PSD-ului care da in cap opozitiei si celor care le sta Gruparea toxica PSD & ALDE, Au profitat de puterea lor politică, dobândită într-un moment de adormire a națiunii, și au confiscat majoritatea instituțiilor-cheie. Cum? Numind în componența acestora (majoritar) sau la conducerea lor oameni fără caracter, oportuniști și impostori, servitori de joasă speță, lachei nevertebrați, oameni de nimic. Oricum aveau Avocatul Poporului, CNA, Curtea de Conturi, TVR, CNCD . Au anihilat ANI de parcă nici n-ar mai exista. Au cucerit Curtea Constituțională, obținând majoritatea prin numiri scandaloase. Dintr-o apărătoare a Constituției, CCR a devenit un pumnal în mâna unor criminali. S-au insinuat în CSM, capturând Secția de judecători și Inspecția Judiciară.Au decapitat DNA, au provocat haos la Înalta Curte. Pentru paralizarea ultimelor două obiective – DNA și ICCJ – au folosit din plin, pe post de baros, instituția cucerită anterior: Curtea Constituțională. Au înființat Secția pentru investigarea infracțiunilor magistrațiilor. Nu întâmplător magistrații români și instituțiile europene s-au opus înființării acestei secții. Au anticipat că va fi bâta cu care Guvernul PSD-ALDE va zdrobi orice pericol, va lovi în orice orice formă de opoziție. Pentru procurorii și judecătorii români a fost confirmarea pericolului care îi pândește. Cum vor îndrăzni să ancheteze sau să condamne un gușter aflat la putere, se vor trezi tăvăliți imediat de Inspecția Judiciară, pedepsiți de CSM, hăituiți de Comisia specială.

10 iulie 2019 15:32

Pt boul de postac Psd-ist mircea Io cred ca mai bou ca tine imputit de postac Psd-ist @ mircea nu este nimeni, nu ati murit încă futu-va morti mami voastre de imputit de postaci Psd-isti,,va vom spulbera la viitoarele alegeri....

10 iulie 2019 14:47

mircea a aparut ,,,Cap de Bou'''si a vorobit la Tv 25 de minute,greu pentru el,nga,nga,nga,...acum o saptamana mukless,nani,papa si escursii.a gandit ca e rau sa fie judecati procurorii prntru abuzurili facute,doar,,,Cap de Bou''' a protejat tortionarii de tip nou ca: Basescu,Iohannis,Coldea,Kovesi,Lazar,Negulescu,Tarcea,Stanciu,.....Balasoiu.Nu cu mult timp in urma Causescu tinea cate o cuvantatre intre 3-5 ore.Niste putori acesti conducatori,numai papa,nani,navete si escursii

10 iulie 2019 13:34

mircea a aparut ,,,Cap de Bou'''si a vorobit la Tv 25 de minute,greu pentru el,nga,nga,nga,...acum o saptamana mukless,nani,papa si escursii.a gandit ca e rau sa fie judecati procurorii prntru abuzurili facute,doar,,,Cap de Bou''' a protejat tortionarii de tip nou ca: Basescu,Iohannis,Coldea,Kovesi,Lazar,Negulescu,Tarcea,Stanciu,.....Balasoiu.Nu cu mult timp in urma Causescu tinea cate o cuvantatre intre 3-5 ore.Niste putori acesti conducatori,numai papa,nani,navete si escursii

10 iulie 2019 13:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.