Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Florin Cioabă, autoproclamatul rege al rromilor, cere pedepse mai aspre pentru şoferii care ucid oameni nevinovaţi pe trecerea de pietoni. Cere ca încadrarea să fie schimbată din omor din culpă în omor deosebit de grav..

În 2006 Mama regelui Cioabă s-a stins după ce a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni. Lună de lună, zeci de oameni mor la fel, iar şoferii vinovaţi nu plătesc cum ar trebui., susține acesta.

”Eu cred ca este bine să încercăm să oprim aceste crime. Pentru că altcumva nu o să mai ai siguranța să treci drumul, pentru că nu știi dacă vei mai ajunge pe partea cealalată”

Florin Cioabă spune ca va începe o campanie de strângere de semnături, iar lista o va duce în Parlament. Are însă nevoie de o sută de mii de semnături.

România ocupă în acest moment primul loc în Uniunea Europeană în privinţa accidentelor rutiere cu victime omeneşti. Pedeapsa prevăzută de Codul Penal este de maximum 7 ani de închisoare.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.