Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cea mai puternică erupţie din ultimii 51 de ani a vulcanului Puyehue a produs imagini terifiante. Dincolo de spectaculozitatea manifestărilor naturii dezlănţuite, violenta erupţie produsă duminică a condus la evacuarea de urgenţă a peste 3.500 de persoane.

Norul de cenuşă vulcanică a ajuns deja la 10.000 de metri altitudine, vântul direcţionându-l către Argentina, acolo unde aeroportul din cel mai cunoscut oraş turistic, San Carlos de Bariloche, a fost deja închis. De asemenea, turiştii au fost sfătuiţi să nu părăsească hotelurile.

Lanţul vulcanic din Chile este al doilea cel mai mare din lume, după Indonezia. Din cei 2000 de vulcani ai lanţului Cordon-Caulle, un sfert sunt activi. Erupţia lui Puyehue a fost precedată de o neobişnuit de intensă activitate seismică, fiind înregistrate peste 600 de cutremure de intensitate redusă în 48 de ore.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.