Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis salută hotărârea adoptată de Curtea Constituţională şi apreciază că validarea referendumului din 26 mai obligă toate forţele politice parlamentare să pună de urgenţă în aplicare ceea ce au decis cetăţenii.

„Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să transpună cu celeritate în legislaţie toate prevederile stipulate în Acordul Politic Naţional, pe care l-a iniţiat pentru a fi respectată pe deplin voinţa suverană a cetăţenilor români în favoarea statului de drept şi împotriva modificărilor de natură să afecteze independenţa sistemului judiciar, exprimată ferm şi fără echivoc la referendum”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres de Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată menţionează că „peste 6,5 milioane de români au spus 'DA!' la referendumul pe care preşedintele Klaus Iohannis l-a convocat ca urmare a asaltului permanent dus în ultimii ani de PSD şi ALDE împotriva statului de drept”.

„Votul popular masiv dat pentru România europeană şi democratică, în care justiţia trebuie să rămână independentă, a fost o sancţiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislaţia penală şi de a-i scăpa pe politicienii corupţi de rigorile legii. Totodată, cetăţenii au transmis clar actualei guvernări să renunţe de îndată la practica abuzivă a legiferării prin intermediul ordonanţelor de urgenţă”, se precizează în comunicat.

Şeful statului atrage atenţia că, pe 26 mai, cetăţenii au respins categoric „demagogia şi discursul antieuropean şi anti-justiţie susţinut de PSD - ALDE”.


Comentarii

Gabor Degeaba CCR-ul a validat Referendumul din 26 Mai cand 6,5 milioane de romani au spus DA....ca Guvernul PSD+ALDE taman ce s-a "sters la cur" cu el dand OUG pentru Codul Administrativ chiar daca acest Cod sub forma de Lege a fost declarat neconstitutzional de aceiasi CCR...Si Madam Dancila ce vrea sa ajunga si prin acest OUG in fruntea PSD-ului dand Pensii Speciale alesilor locali crede ca romanii VAD si UITA....N-o SA UITE PSD-istilor poporul roman si la alegerile viitoare va vom da CU VOTUL IN CAP de-o sa plangetzi pe la gardul Parlamentului....Să nu uitați Lecția Alegerilor Europarlamentare și să vedeți orientarea electoratului romăn de SCÎRBĂ față de PSD-ism și că vă veți duce în sub 10%.....

28 iunie 2019 12:19

Gelu Tot prostanac ai ramas mai Mamutule... Votul din 26 mai a propulsat o noua patura de agarici "secreti" si penali - Falca & corporatia PDL , la Parlamentul UE si ATAT! Ai cheltuit ca idiotul 22 milioane euro... Nu mai vreti spitale si autostrazi? Vreti referendumuri prezidentiale si pentru sters la kur?????? Justitia voastra Independenta tocmai a dat Cheile Bicazului ungurilor...... Pupati-o intre bucile calde! O opinie vis-a-vis de cazul Sorinei nu lansezi??? Sau esti printre casapii copiilor de dupa '90??? Ai gura legata, nu????

27 iunie 2019 22:38

PSD IGNORA VOINTA POPORULUI DIN 26 MAI: Ii doare-n pu-la pe PSD de tara si de romani! Coalitia HOTILOR penali PSD si ALDE a dat OUG pentru a da PENSII SPECIALE si primarilor, viceprimarilor, presedinti de CJ..Pe 26 MAI la referendum TARA, POPORUL ROMAN a spus STOP FURTULUI DIN BANUL PUBLIC! Docila lui DRACnea, veorica a spus ca a inteles si respecta dorinta Romanilor! Bataie de joc!!! Nu a inteles nimic! Trebuie sa iesim masiv in strada sa dam cu ei de pamant! N-au in cap decat cum sa fure mai mult si sa lase tara vraiste! Greva, miscari sindicale, orice, dar nu mai trebuie lasati in fruntea bucatelor ca astia fura tot!!

27 iunie 2019 15:32

Hienele PSD Multa...multa...Mu1e la PSD care prin OUG a dat alte PENSII SPECIALE si pentru primari, viceprimari si presedinti de CJ. La toti astia care le mana oile la usa sa-i voteze pe ei parlamentari, lupi imbracati in strai de oaie. Asa a inteles PSD sa se comporte dupa avertismentul Romanilor din 26 Mai. Tot Hotie si bataie de joc!!! Romanii nu uita, si la urmatoarele alegeri PSD o sa aibe soarta lui ALDEtariceanu! 4%.

27 iunie 2019 15:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.