Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Secretele Cadillac-ului Bestia”, construit exclusiv pentru președintele Trump, au fost analizate pe site-ul american specializat în automobilistică Redlinerev.com.

Principalul mod de a călători, „sinonim” cu Donald Trump este Air Force One, rețeaua de avioane a Casei Albe. Însă pe teren solid, este una singură care strică uniformitatea alaiului prezidențial – „Bestia”, cum este poreclit Cadillac-ul de 1,5 milioane de dolari al lui Trump. Monstrul metalic are 7,5 tone și consumă peste 23 de litri de motorină la sută’. Fiecare porțiune a mașinii este blindată, inclusiv anvelopele, întărite cu kevlar, și îi protejează pe cei dinăuntru chiar și de un atac chimic. Echipamentul ei seamănă cu un arsenal: puști acționate pneumatic, lansatoare de grenade lacrimogene, tunuri cu gaze lacrimogene. Limuzina transportă mereu rezerve de sânge compatibile cu cel al președintelui, în caz de nevoie a unei transfuzii. Posesorul limuzinei poate lansa un atac nuclear „de pe bancheta din spate”, automobilul fiind înzestrat cu sisteme de control conectate la un satelit al Departamentului Apărării.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.