Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Extrem de controversate în Occident şi supuse unor restricţii de circulaţie din ce în ce mai dure, trotinetele electrice ar putea primi totală libertate în România, dacă un proiect pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice va fi aprobat de Parlament.
Concret, dacă propunerea va primi undă verde, aceste vehicule vor putea fi conduse fără permis şi fără a necesita înmatricularea, într-un regim similar bicicletelor, cu toate că respectivele trotinete pot avea o viteză maximă de 40 km/h. Astfel, trotinetele electrice sunt exceptate prin acest proiect de la necesitatea obţinerii unei înmatriculări sau înregistrări. „Pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele, cu excepţia celor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor şi a trotinetelor electrice, trebuie să fie înmatriculate ori înregistrate, după caz, şi să poarte plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare, cu forme, dimensiuni şi conţinut prevăzute de standardele în vigoare", va arăta legea în noua ei formă. De asemenea, dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulaţiei bicicletelor şi a trotinetelor electrice, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă. În plus, trotinetele electrice vor fi conduse pe drumurile publice numai cu echipate cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente. Va fi interzisă circulaţia acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace şi dispozitive în stare de funcţionare, arată sursa citată.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.