Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituțională a României a validat, joi, referendumul pe justiție și a respins cele cinci contestații depuse.

Judecătorii CCR au votat în unanimitate că referendumul a îndeplinit toate condiţiile constituţionale.

În perioada următoare va fi depus la Parlament un proiect legislativ de revizuire a Constituţiei în funcţie de rezultatul referendumului.

Un astfel de proiect a fost deja anunţat de PSD şi ALDE, Coaliţia asumându-şi această iniţiativă legislativă.

-----------------------------

Pe 12 iunie, judecătorii Curții a decis să amâne discuția asupra rezultatele referendumului pe justiţie, care a avut loc pe 26 mai, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare. În schimb, pe 14 iunie, preşedintele Curţii Constituţionale Valer Dorneanu a transmis o solicitare către BEC în care a cerut lămuriri referitoare la listele pentru referendumul din 26 mai. Dorneanu a întrebat, printre altele, de ce numărul votanţilor nu a fost identic la cele două întrebări. BEC i-a răspuns preşedintelui CCR, precizând că numărul diferit de alegători la cele două întrebări de la referendum se datorează unei erori generate de formularea ambiguă a Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. „Precizăm că, în absenţa unei atribuţii legale cu acest obiect stabilite în sarcina sa, Biroul Electoral Central nu putea dispune corectarea acestei erori, în condiţiile în care legiutorul nu a introdus, la acest punct din procesul verbal de centralizare, o cheie de control care să împiedice o astfel de înscriere eronată.

Integral pe Digi24Comentarii

Tapardel HALAL CCR! Asta-i curtea PSD-ului, ograda samadaului dracnea. La astia toti, le-a votat parlamentul, pensii speciale si tot parlamentul rusinii a votat ca presurile astea de la CCR in frunte cu valer dorneanu, sa nu poata fi anchetate decat daca vor ei! E LEGE data de HOTI pentru alti o gramada de HOTI.

27 iunie 2019 16:00

PSD ipocrit si mincinos Ii doare-n pu-ula pe PSD de tara si de romani! Coalitia HOTILOR penali PSD si ALDE a dat OUG pentru a da PENSII SPECIALE si primarilor, viceprimarilor, presedinti de CJ..Pe 26 MAI la referendum TARA, POPORUL ROMAN a spus STOP FURTULUI DIN BANUL PUBLIC! Docila lui DRACnea, veorica a spus ca a inteles si respecta dorinta Romanilor! Bataie de joc!!! Nu a inteles nimic! Trebuie sa iesim masiv in strada sa dam cu ei de pamant! N-au in cap decat cum sa fure mai mult si sa lase tara vraiste! Greva, miscari sindicale, orice, dar nu mai trebuie lasati in fruntea bucatelor ca astia fura tot!!

27 iunie 2019 15:10

Gabor Degeaba CCR-ul a validat Referendumul din 26 Mai cand 6,5 milioane de romani au spus DA....ca Guvernul PSD+ALDE taman ce s-a "sters la cur" cu el dand OUG pentru Codul Administrativ chiar daca acest Cod sub forma de Lege a fost declarat neconstitutzional de aceiasi CCR...Si Madam Dancila ce vrea sa ajunga si prin acest OUG in fruntea PSD-ului dand Pensii Speciale alesilor locali crede ca romanii VAD si UITA....N-o SA UITE PSD-istilor poporul roman si la alegerile viitoare va vom da CU VOTUL IN CAP de-o sa plangetzi pe la gardul Parlamentului....

27 iunie 2019 14:05

v CCR sunt nazisti, platiti de jidanul Sörös!

27 iunie 2019 13:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.