Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat joi la Realitatea TV că tabăra pentru copii organizată în Tokyo nu a fost organizată nici de minister, nici de Inspectoratul Şcolar Gorj.

Potrivit postului Antena 3, zeci de copii români au fost abandonaţi pe aeroporturile din Tokyo, Doha şi Milano, iar părinţii nu ştiu cum să îi aducă acasă, după ce le-au plătit tabere de mii de euro în străinătate, organizate de o asociaţie din ţară.

"Domnul acesta, chiar dacă este profesor, este suspendat din activitatea didactică şi se ocupă de această asociaţie. Această asociaţie nu are niciun fel de aprobare sau parteneriat cu Inspectoratul şcolar sau cu ministerul. Ca urmare, îşi asumă integral responsabilitatea activităţilor pe care le desfăşoară. Am discutat cu inspectorul general de la Gorj că vreunul dintre profesorii de acolo a intermediat între părinte şi acest ONG, a intermediat relaţia de înscriere în excursie şi participarea la excursie. Ministerul nu are niciun fel de amestec iar discuţia pe care am avut-o cu doamna inspectorul general confirmă că nici inspectoratul şcolar nu are niciun fel de relaţie de colaborare, de parteneriat sau vreo intervenţie în acest ONG şi familiile. (...) Nu ministerul şi nici inspectoratul nu este organizatorul acestei excursii", a explicat Andronescu.

Integral pe Agerpres