Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un elicopter SMURD se va deplasa spre locul unde un avion utilitar a aterizat forţat, după care a luat foc, pentru a-i recupera pe pilotul şi copilotul care s-au autoevacuat, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, avionul de mici dimensiuni, care împrăştia substanţă antirabică, a aterizat forţat în zona Vârfului Mădăraş şi, potrivit celui care a sunat la 112, a luat foc, dar pilotul şi copilotul au reuşit să se evacueze.

Un avion de mici dimensiuni, care împrăștia substanță antirabică, a aterizat forțat în zona Vârfului Mădărași din județul Harghita. Potrivit datelor furnizate de apelant, după aterizare avionul a luat foc. Potrivit primelor informaţii, se pare că aparatul de zbor decolase de pe Aeroportul din Târgu Mureș şi avea la bord două persoane. Conform Antena 3, avionul utilitar executa o misiune de vaccinare a vulpilor. Cei doi piloţi, care se pare că sunt sârbi, au reuşit să se catapulteze în ultimul moment. La impactul cu solul, avionul a luat foc. Urmează să se stabilească dacă a fost vorba despre o problemă tehnică sau despre o eroare umană. Ambele persoane sunt conştiente, fără răni grave şi urmează să fie evaluate de catre echipajele medicale, anunţă IGSU. ”Având în vedere altitudinea mare la care a avut loc incidentul, se deplasează 3 echipaje de salvatori cu mijloace 4x4”, adaugă sursa citată. Pentru recuperarea celor două persoane din avion a plecat în zonă un elicopter SMURD.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.