Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Donald Trump a declarat miercuri că un război între SUA şi Iran ar fi scurt, însă a precizat că dorinţa sa este să evite o confruntare militară, transmite Reuters.
„Sper că nu, dar suntem într-o poziţie foarte puternică dacă s-ar întâmpla ceva“, a declarat Trump după ce a fost întrebat la Fox Business Network dacă va urma un război.
„Nu vorbesc de a trimite soldaţi la sol... doar spun că dacă ceva s-ar întâmpla, nu ar dura foarte mult“, a adăugat el, citat de Reuters şi news.ro. „Nu cred că cei aflaţi la conducere sunt inteligenţi. Iranul merge în jos“, a subliniat preşedintele american, făcând referire la sancţiunile impuse de administraţia sa, precum şi la atmosfera tensionată de la Teheran cauzată de situaţia economică precară.
Tensiunile dintre Iran şi SUA s-au intensificat în ultimele săptămâni după ce Washingtonul a dat vina pe Teheran pentru atacurile asupra a două petroliere în Orientul Mijlociu, urmate de doborârea unei drone americane în Marea Oman.

Integral pe Adevărul